L. Kasčiūnas savanoriškoje saviizoliacijoje: balsuoja iš vertėjų kabinos Seime

Seimo posėdyje Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas saviizoliavosi ir balsuoja iš Seimo vertėjų kabinos. Kaip Eltai teigė parlamentaras, jis priėmė savanorišką sprendimą saviizoliuotis, kai sužinojo, kad vienas iš jo patarėjų Seime susirgo koronavirusu.

Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 1:06 PM

„Darbuojuosi iš Seimo vertėjų kabinos. Aš esu savanoriškoje saviizoliacijoje. Trečiadienį turėjome nuotolinį NSGK posėdį, bet aš darbavausi iš Seimo. Vienas iš mūsų patarėjų susirgo koronavirusu. Kiekvienas dėl to priėmėme sprendimą saviizoliuotis ar ne. Tai aš priėmiau sprendimą tai padaryti. Bet pabrėžiu, tai yra savanoriška saviizoliacija. Vakar dariausi testą, šiandien gavau neigiamą testo rezultatą.

Bet taisyklės yra tokios, kad 14 ar 10 dienų, su tam tikromis išlygomis, reikia būti saviizoliacijoje. Tai aš kreipiausi į Seimo kanceliariją, kad man sudarytų sąlygas darbuotis“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, visi parlamentarai, kurie yra saviizoliacijoje, kaip ir jis, galėjo prašyti Seimo kanceliarijos galimybės dirbti iš vertėjų kabinos.

„Šios sąlygos galėjo būti sudarytos visiems, kas norėjo. Prie manęs yra dar šešios vietos“, – sakė L. Kasčiūnas.

Valstietis Valius Ąžuolas Seimo posėdyje klausė Seimo pirmininkės pavaduotojo Jurgio Razmos, ar visi parlamentarai, turintys būti saviizoliacijoje, turėjo tokią galimybę dalyvauti Seimo posėdyje.

„Iš valdančiųjų L. Kasčiūnui sudarytos galimybės balsuoti, o ar opozicijos nariams, kurie dabar yra saviizoliacijoje, buvo informuoti, kad tokia galimybė yra? Ir kad jie gali būti biudžeto svarstyme ir balsuoti. Ar yra informuoti?“, – klausė V. Ąžuolas.

„Atėjimas buvo suorganizuotas, nesusitinkant su kitomis žmonėmis, pro avarinį įėjimą. Viskas buvo išspręsta tinkamu būdu, kad nebūtų jokių kontaktų. Manau, kad kancleris visus informavo“, – teigė J. Razma.

Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis taip pat Seimo posėdyje kėlė klausimą, ar L. Kasčiūnas nepažeidė saviizoliacijos taisyklių.

„Pagal jūsų patvirtintą Vyriausybės sprendimą, saviizoliacijoje esantis žmogus negali išvykti iš savo vietos. Tai tokiu atveju jam gresia bauda nuo 500–1500 eurų. Tai ką jūs darot?“, – klausė Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Vicepirmininkas J. Razma atkreipė parlamentarų dėmesį, kad L. Kasčiūnas saviizoliavosi savarankiškai, o ne pagal NVSC rekomendacijas.

„Tai kokioje jis saviizoliacijoje yra? Nuo žmonos saviizoliuojasi?“, – šaržavo R. Žemaitaitis.

ELTA primena, kad gruodžio pradžioje parlamentarai Seimo Statute numatė galimybę rengti Seimo posėdžius ir nuotoliniu būdu.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad nuotoliniam darbui Seimas visiškai bus pasiruošęs sausį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.