V. Uspaskichui viešai pareiškus apie COVID-19 gydantį vandenį, žodį tarė teisininkai

Gydyti žmones vandeniu nuo koronaviruso pasišovęs europarlamentaras Viktoras Uspaskichas gali prisidaryti bėdų. Teisininkai mano, kad už melagingą reklamą jam gali grėsti bauda arba netgi baudžiamoji byla.

V.Uspaskichas vienus nustebino, kitus papiktino, o trečius prajuokino.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Uspaskichas vienus nustebino, kitus papiktino, o trečius prajuokino.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Uspaskichas, Vigilijus Jukna<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Uspaskichas, Vigilijus Jukna<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 29, 2020, 7:25 AM, atnaujinta Dec 29, 2020, 2:18 PM

Tuo metu, kai Lietuvoje buvo pradėta skiepyti nuo koronaviruso, 61 metų V.Uspaskichas viešai pareiškė sukūręs stebuklingą vandenį, kuris padeda žmonėms įveikti šį užkratą ir sukuria imunitetą.

„Tai visai nauja receptūra. Iš kinų gavome šio viruso energetinį kodą ir sukūrėme struktūrizavimo aparatą, tunelį. Šis vanduo sukuria ląstelinį imunitetą ir paruošia organizmą kovai su COVID-19“, – taip feisbuke vykusioje tiesioginėje transliacijoje savo produktą pristatė V.Uspaskichas.

Darbo partijos įkūrėjas teigė, kad jo sukurtą vandenį Lietuvoje jau geria apie tūkstantį žmonių, tarp jų – ir jo puspenktų metų anūkė, kuriai vanduo dar atstoja ir skiepus nuo dvidešimties ligų.

„Virusas mutuoja, bet šis vanduo jau dabar užprogramuotas nuo šešių koronaviruso atmainų“, – prekę gyrė V.Uspakichas ir pabrėžė, kad nuo pavasario jo naujuoju produktu bus galima gydyti erkinį encefalitą ir kitas ligas – širdies, kepenų, inkstų, kraujotakos, plaučių.

Kalėdų dovaną, kaip jis pats sakė, Lietuvos žmonėms pateikęs V.Uspaskichas būti Kalėdų Seneliu neketina: už vandenį žmonės turės susimokėti.

Puslitrinis vandens buteliukas kainuoja pusantro euro, tačiau vieno jo nusipirkti nepavyks, reikia pirkti visą 24 buteliukų pakuotę, kurios kaina – 36 eurai.

Tik gerdamas vandenį 24 dienas, pasak V.Uspaskicho, žmogus pasveiks nuo koronaviruso arba įgis imunitetą. Tiesa, tik pusmečiui. Praėjus šešiems mėnesiams „gydymo“ kursą teks pakartoti.

Stebuklingo vandens platinimu šalyje užsiims ne bet kas, o Darbo partijos nariai.

„Tai akivaizdus melas ir akivaizdžiai melaginga reklama, – išgirdęs apie V.Uspaskicho akciją „Lietuvos rytui“ sakė medicinos srityje ne vienus metus dirbantis advokatas Arūnas Zeleckis. – Jei vanduo parduodamas kaip vaistas, jo pardavėjais turėtų susidomėti Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, nes vaistas turi būti registruotas, o jo gydomosios savybės įrodytos.“

V.Uspaskicho veiklą pirmadienį sukritikavo ir kiti teisininkai bei medicinos ekspertai, o kai kurie Darbo partijos nariai tai pavadino asmenine savo vadovo nuomone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.