Iš ligoninėje COVID-19 besigydančios Seimo narės V. Targamadzės – kritikos pliūpsnis: gavo sulūžusią lovą

Dėl koronaviruso ligoninėje besigydanti Seimo narė, socialdemokratų frakcijos atstovė Vilija Targamadzė pažėrė kritikos Vilniaus miesto ir centrinės valdžios atstovams dėl pandemijos valdymo. Jos teigimu, sostinės meras Remigijus Šimašius su savo komanda nepasiruošė antrai COVID-19 bangai, o ligoninėje Seimo narei teko gulėti ant sulūžusios lovos.

Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Targamadzė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 12, 2021, 12:41 PM, atnaujinta Jan 12, 2021, 12:42 PM

„Turiu konstatuoti, kad Vilniaus meras su savo darbuotojais nepasirengė tinkamai antrai koronoviruso bangai. Tai dabar turėtų R.Šimašiui dingti šypsenėlė nuo veido ir pradėkite pagaliau atsakingai dirbti. Piaras ir logorėja nėra tie instrumentai. (...) Galima tokiu meru pasitikėti? Žmogus neatlieka savo priedermių – nepasirengta antrai bangai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ tvirtino V.Targamazdė.

Anot jos, nėra reikalo slėpti – yra kita pandemijos pusė, kuri nepriklauso nuo medikų. Parlamentarė teigė, kad ligoninėje jai teko gulėti ant sulūžusios lovos, tiesa, ją padėjo sutvarkyti medikai.

„Apie padėtį informavau Arūną Dulkį. Atrašė. Ir kas iš to? Nieko ir nesitikėjau. Jau anoj tarnyboj buvo daugybė švietimo patikrinimų. O ar situacija gerėjo? O ir į šitas pareigas buvo paskirtas kaip žinantis realią situaciją. Deja... Nepamirškite. O čia dirba žmonės ir yra gydomi ligoniai. (...) Lankėsi šitoje ligoninėje ir prezidentas G.Nausėda su žmona. Bet tikrai realybės nematė.

Dabar neturiu dar jėgų dalintis išsamiai pastebėjimais. Patikėkite, yra kita pusė. Apie tai vėliau. O šimašiams, dulkiams, prezidentui siunčiu įsivaizduojamą galimybę – pagulėti sulūžusioje lovoje. Padėjo medikai patvarkyti. Bet gal jums aišku, kad sergant plaučių uždegimu reikia gulėti pusiau gulomis.

Atsakykite, atsakingieji, už tokią netvarką, ar dėl Gyvulių ūkio žmonės kovojo už Nepriklausomybę. Jie kovojo už laisvę, Tėvynę, bet tikrai ne už tokį elgesį su jais. Įdomu, ar atsiras padorumo atsiprašyti Lietuvos žmonių ir pradėti dirbti“, – įraše rašė V.Targamadzė.

Pasakė, kaip jaučiasi

Seimo narė pridūrė, kad jos sveikatos būklė – gerėja, tačiau kvėpavimo funkcijoms palaikyti jai vis dar reikalinga deguonies kaukė. V.Targamadzė dėkojo medikams, jų padėjėjams ir savanoriams už atsakingą darbą.

„Mano sveikatos būklė gerėja. Bent kol kas taip manau. Su kauke galiu kvėpuoti. Temp. kritusi. Kiti parametrai įvairiai. Noriu padėkoti medikams, jų padėjėjams ir savanoriams (čia jų nesutikau, o gal neatpažinau). Sunkus ir atsakingas jų darbas. Dirba tikrai nuoširdžiai ir stengiasi padėti. Medikai gali stengtis padėti organizmui, bet liga yra nepažįstamas fenomenas.

Ir nuolat pačio žmogaus imuninė sistema turi kovoti. Kovos laukas. Patikėkite, tai nėra realybės show. Taigi, arba yra galimybė išeiti savo kojomis, arba ir būti išvežtam. Tik su pulsu arba be jo. Liga klastinga. Būkite atsargūs ir saugokitės bei saugokite kitus“, – ragino ji.

Primename, kad nustačius abipusį plaučių uždegimą koronavirusine infekcija serganti Seimo narė V.Targamadzė atsidūrė ligoninėje.

Į gydymo įstaigą ji buvo išgabenta greitosios pagalbos automobiliu su deguonies kauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.