Po nepasitenkinimo dėl kompensacijų už neįvykusius Rusijos atlikėjų koncertus – planas peržiūrėti „juoduosius sąrašus“

Po daug diskusijų sukėlusios situacijos, kuomet subsidijos už neįvykusius renginius buvo skirtos toms bendrovėms, kurios planavo prieštaringai vertinamų Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus, siūloma grįžti prie „juodojo sąrašo“ korekcijų.

Filipas Kirkorovas<br>T.Bauro nuotr.
Filipas Kirkorovas<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvoje nekart koncertavęs F.Kirkorovas – irgi buvęs A.Pugačiovos vyras.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Lietuvoje nekart koncertavęs F.Kirkorovas – irgi buvęs A.Pugačiovos vyras.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas, Žygimantas Pavilionis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 15, 2021, 11:53 AM, atnaujinta Jan 15, 2021, 4:31 PM

Penktadienį po Užsienio politikos koordinacinės tarybos susitikimo buvo iškeltas klausimas, ar nederėtų plėsti vadinamojo „juodojo sąrašo“ dėl prieštaringai vertinamų Rusijos atlikėjų ir jų atvykimo į Lietuvą.

Užsienio politikos grupės vadovė Asta Skaisgirytė teigė, kad Lietuva sankcijų negali teikti be priežasties, o pastaruoju metu jos buvo įvestos tik su Baltarusijos režimu susijusiems atstovams ir įmonėms.

„Lietuva turbūt yra viena iš aktyviausių šalių, kurios kovoja su dezinformacija ir kuri labai aiškiai įvardija tuos dezinformacijos veikėjus ir atsakomuosius veiksmus. Sankcijos negali būti už nieką, jos turi turėti tam tikrą pagrindą“, – sakė A.Skaisgirytė.

Savo ruožtu Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigė, kad svarstymai dėl „juodojo sąrašo“ koregavimo tikrai vyksta.

„Kaip tik vakar ministerijoje subūrėme grupę, įvertinti būtent teisiniu požiūriu tokias galimybes. Suprantame, kad, nors muzikos skoniai gali labai skirtis, turime matyti aiškų teisinį pagrindą“, – sakė ministras.

„Šalia to, manau, kad asmenys, tiesiogiai dalyvaujantys Baltarusijos protestų malšinime, taip pat turėtų būti įtraukti į juoduosius sąrašus“, – pridūrė G.Landsbergis.

G.Landsbergis teigė, kad kriterijus „juodojo sąrašo“ išplėtimui teikia migracijos departamentas, o Užsienio reikalų ministerija gali pateikti savo rekomendacijas.

Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas Žygimantas Pavilionis komentavo, kad tokio pobūdžio renginius reikėtų uždrausti, ir netrukus bus imtasi rimtesnių veiksmų.

„Iki kietųjų grėsmių mes, tikėkimės, neprieisime, bet minkštosios grėsmės ir yra pavojingiausios, todėl turime reaguoti. Dar praeitoje kadencijoje su Laurynu Kasčiūnu siūlėme sąrašą papildyti ir tokius „veikėjus“ įtraukti, bet mums nelabai pavyko įtikinti Vyriausybės“, – sakė Ž.Pavilionis.

Pasak jo, artimiausiu metu bus inicijuotas bendras Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) ir Kultūros komiteto posėdis ir bus tariamasi, kaip sukurti sistemą ir tokius atvejus valdyti.

Skyrė subsidijas už neįvykusius koncertus

Kaip rašė BNS, Lietuvos kultūros taryba pernai skyrė beveik 13, 7 tūkst. eurų subsidiją nuostolių dėl neįvykusių F.Kirkorovo koncertų patyrusiai bendrovei „Bravo events“. Kiek didesnė suma buvo skirta ir kitai įmonei „Mon voyage“, kuri nuostolių patyrė dėl M.Šufutinskio koncertų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.