Ministrė J. Šiugždinienė: sunkumų patiriantys mokiniai į mokyklas galės grįžti jau ketvirtadienį

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė, kad vaikai, patiriantys sunkumų mokantis namuose, jau nuo ketvirtadienio galės nuotoliniu būdu mokytis mokyklos patalpose.

Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 2:44 PM, atnaujinta Jan 20, 2021, 4:46 PM

Pasak ministrės, Vyriausybė papildė nutarimą, kad jau nuo rytojaus, ketvirtadienio, vaikai, kurie patiria sunkumų mokantis namuose, galės mokytis mokykloje arba vaikų gerovės centruose, taip pat atviruose jaunimo centruose.

„Labai svarbu, kad visi vaikai turėtų vienodas galimybes mokytis nuotoliniu būdu ir kad jos būtų kuo kokybiškesnės“, – trečiadienį sakė ministrė.

Taip pat, pasak jos, patvirtintas ir 7,5 mln. eurų vertės priemonių planas, kuriuo bus siekiama padėti moksleiviams nuotolinio ugdymo procese. Pasak ministrės, tai vaikai, kurie šiuo metu gyvena sunkesnėmis sąlygomis, taip pat abiturientai ir mokytojai.

J.Šiugždinienės teigimu, tai turėtų padėti geriau pasiruošti ir egzaminams. Pasak ministrės, tai naujos lėšos, nenumatytos biudžete.

Dalis sutaupytų lėšų bus skirtos kompiuterinei įrangai įsigyti. Tam planuojama skirti 6 mln. eurų.

Kita dalis pinigų, skirtų Vyriausybės, bus skirtos konsultacijoms, individualioms konsultacijoms ir pamokoms mokyklose. Taip pat bus organizuojamos stovyklos, skirtos padėti mokymosi sunkumų patiriantiems mokiniams.

Kaip atrodys mokymosi procesas klasėse?

J.Šiugždinienė sakė, kad kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) buvo parengtas algoritmas, teikiamos konsultacijos mokykloms ir savivaldybėms, kaip reikėtų atpažinti vaikus, kuriems sunkiau sekasi nuotolinio ugdymo procese.

„Čia pradedame nuo mokytojo, klasės auklėtojo, didelės reikšmės turės Vaikų gerovės komisija, kuri ir nuspręs, ar vienam ar kitam vaikui reikalinga pagalba.

Daug klausimų sprendžia mokyklos ir savivaldybių administracijos, taip pat ir pavežėjimo klausimą“, – komentavo J.Šiugždinienė.

Pasak J.Šiugždinienės, tie vaikai, kurių tėvai dirba gydymo įstaigose ar yra pareigūnai, taip pat galės mokytis nuotoliniu būdu.

Pažymima, kad įkurtas ir portalas pagalbamokytis.lt, kuriame bus teikiamos visos pagalbos priemonės mokiniams. Informacija šiame tinklapyje nuolat papildoma.

J.Šiugždinienė teigė, kad ministerija kartu su mokyklomis ir savivaldybėmis dirbo nuo gruodžio mėnesio, savivaldybės šiam ugdymo pokyčiui ruošėsi.

„Sprendimas nepriimtas vakar ar šiandien. Savivaldybės buvo informuotos, su jomis buvo derinami šie klausimai. <...> Esmė yra, kad mes pastebėtume tuos vaikus, kad mokykla neabejingai žiūrėtų į tai, jog yra tokių vaikų, kurie neturi sąlygų mokytis namuose, kad jiems būtų sudarytos sąlygos“.

Paklausta, kada vaikai galės vėl mokytis kontaktiniu būdu, ministrė teigė, kad tai lems epidemiologinė situacija.

„Mes norime tam būti pasiruošę, tad, kai tik epidemiologinė situacija pagerės, mokyklos duris atvers“.

Pasak ministrės, jei leistų epidemiologinė situacija, į mokyklą pirmiausia grįžtų pradinukai ir abiturientai.

Apie tai, kaip atrodys nuotolinės pamokos klasėse, portalas lrytas.lt skelbė trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.