Lietuvos žaliųjų partija Radviliškio rajono mero rinkimuose kels buvusį merą Vytautą Simelį

Radviliškio rajono savivaldybės mero rinkimuose Lietuvos žaliųjų partija kels tris kadencijas mero pareigas ėjusį, dabar savivaldybės administracijos Paveldosaugos ir turizmo poskyriui vadovaujantį Vytautą Simelį. Jis rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas.

 Lietuvos žaliųjų partija Radviliškio rajono mero rinkimuose kels buvusį merą Vytautą Simelį.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Lietuvos žaliųjų partija Radviliškio rajono mero rinkimuose kels buvusį merą Vytautą Simelį.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2021, 3:54 PM, atnaujinta Feb 1, 2021, 3:57 PM

V. Simelis nuo 1990 metų renkamas į Radviliškio rajono savivaldybės tarybą, anksčiau ėjo Radviliškio 3-iosios vidurinės mokyklos direktoriaus pareigas. Kurį laiką dirbo Šiaulių apskrities viršininko administracijoje, Regioninės plėtros departamento Šiaulių poskyryje bei Vidaus reikalų ministerijos Regionų plėtros skyriaus Šiaulių poskyryje.

„Gimiau Radviliškyje ir jau trisdešimt metų dirbu darbą, susijusį su savivalda tiek vietiniu, tiek regioniniu mastu, todėl rajono problemos ir gyventojų rūpesčiai man puikiai pažįstami. 12 metų buvau Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongreso nariu, todėl teko savivaldą matyti tiek iš vietinės, tiek iš tarptautinės perspektyvos. Jaučiuosi atsakingas už savo kraštą ir tikiu, kad mano sukaupta patirtis leistų prisidėti prie aktyvios, išsilavinusios ir sveikos rajono bendruomenės puoselėjimo.

Manau, kad savivaldybei laikas atsiverti ir daugiau tartis su gyventojais, įtraukti juos į svarbiausių klausimų sprendimą. Turime sukurti naują politinę kultūrą, užtikrinti efektyvų rajono valdymą, paremtą bendrais ekonomikos stiprinimo ir gerovės didinimo tikslais, atsakomybe už rezultatus ir tarpusavio pasitikėjimu“, – teigia V. Simelis.

Kandidatas žada daugiau dėmesio skirti kokybiškai ir savalaikei sveikatos priežiūrai bei sveikatingumo ugdymui, socialinės paramos efektyvumo ir tikslingumo užtikrinimui, švietimo stiprinimui ir vaikų užimtumo didinimui, kultūros bei sporto turizmo skatinimui. V. Simelis atkreipia dėmesį, kad Radviliškio kraštui, kaip ir daugumai Lietuvos rajonų, išlieka aktuali emigracijos problema. Kandidatas įsitikinęs, kad ją pristabdyti gali tik auganti ekonomika, užimtumo didinimas ir tarpusavio pasitikėjimo skatinimas, to V. Simelis ir žada siekti.

„Mūsų keliamas kandidatas yra sukaupęs didelę viešojo valdymo patirtį. Jam artima ir žalioji ideologija, tiek tiesiogine aplinkos apsaugos, tiek ir socialinės politikos prasme. Iškėlėme V. Simelį kaip nepriklausomą kandidatą, tačiau jis tvirtai įsipareigojo atstovauti mūsų idėjas ir siekti įgyvendinti Lietuvos žaliųjų partijos programos nuostatas Radviliškio rajone“, – sako Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė Ieva Budraitė.

Mero rinkimai Radviliškio rajono savivaldybėje vyks balandžio 11 d., nes rajono meras pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.