G. Kirkilas: neketiname jungtis su partijomis, išgyvenančiomis vidines dramas

Į Seimą nebepatekusių „socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad jo vedama politinė jėga pasiruošusi toliau savarankiškai ieškoti vietos Lietuvos politiniame gyvenime. Po trečiadienį vykusio „socialdarbiečių“ prezidiumo posėdžio G. Kirkilas tvirtina, kad nebeturi noro jungtis su naujo partijos pirmininko rinkimų atmosferomis gyvenančia Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

Gediminas Kirkilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Kirkilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Kirkilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Kirkilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Kirkilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Kirkilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 1:32 PM

„Šiuo metu neketiname jungtis su partijomis, išgyvenančiomis vidines dramas ir menkinančiomis kitus politikus, juo labiau mes negalvojame pasileisti ar išsiskirstyti, kaip siūlo oponentai“, – teigiama išplatintame „socialdarbiečių“ prezidiumo pareiškime.

„Mes jaučiame pakankamą bendraminčių palaikymą, tikime galimybėmis konsoliduoti kairiąsias politines jėgas ir to nuosekliai sieksime (...). Šiuo metu LSDDP ruošiasi suvažiavimui, kuris numatytas gegužės 22 dieną. Bus atnaujinta mūsų programa ir vadovybė, pradėsime pasirengimą savivaldos rinkimams, kurie visuomet socialdemokratinėms partijoms yra labai svarbūs“, – pažymima pranešime.

Visgi, G. Kirkilo teigimu, būtent dėl kairiųjų politinių jėgų susiskaldymo ir nesutarimų abi socialdemokratinės partijos – LSDDP ir LSDP – skaudžiai pralaimėjo Seimo rinkimus.

„Dešiniųjų pergalei Lietuvoje nemažai įtakos turėjo naujos socialdemokratų vadovybės flirtas su konservatoriais, į valdžią įsijautusių valstiečių nenoras inicijuoti visų kairiųjų jėgų bendradarbiavimą ir rinkimų kampaniją suvaržiusi pandemijos situacija“, – pranešime akcentavo G. Kirkilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.