V. Andriukaitis gina rusišką „Sputnik V“ vakciną: mato galimybę ją naudoti ir Lietuvoje

Pasaulio sveikatos organizacijos specialusis pasiuntinys Europos regionui, buvęs Europos Komisijos narys Vytenis Andriukaitis išsakė savo nuomonę apie Rusijoje sukurtos vakcinos naudojimo galimybes Europos Sąjungos šalyse.

 V. Andriuakitis neatmeta galimybės, kad ES naudos Rusijoje sukurtą vakciną.
 V. Andriuakitis neatmeta galimybės, kad ES naudos Rusijoje sukurtą vakciną.
Premjerė Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Premjerė Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2021, 11:21 AM, atnaujinta Feb 9, 2021, 11:30 AM

„Pats blogiausias dalykas, kai vakcinų klausimai politizuojami. Akivaizdu, kad Europos vaistų agentūra turėtų patvirtinti „Sputnik V“ vakcinos saugumo, efektyvumo ir kokybės klausimus. Ir tuomet jau iš tiesų reikia galvoti, kaip užtikrinti vakcinavimą visame pasaulyje, įskaitant visą Europos regioną“, – kalbėjo jis.

Anot V. Andriukaičio, svarbu, kad vakcinacijos procesas būtų kuo sklandesnis ir būtų naudojama kuo daugiau įmanomų, saugių ir efektyvių vakcinų: „Nesvarbu, ar tai bus „AstraZeneca“, „Pfizer“ ar „Sputnik V“, nes pandemijos grėsmė milžiniška, ir žmonių gyvybės yra pati svarbiausia vertybės, o visa kita – antraleiliai dalykai. Saugumo, efektyvumo ir kokybės prasme patvirtinus vakcinas įvairios jų kombinacijos Europos regione gali būti naudojamos“.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra išsakiusi kritišką nuomonę apie šios vakcinos naudojimą. Ji teigė, kad Kremlius vakciną „Sputnik V“ naudoja kaip „kaip hibridinį ginklą skaldyti ir valdyti“.

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta yra sakęs, kad galimas skiepijimas Rusijoje sukurta vakcina „Sputnik V“ yra „ne šios dienos klausimas“, nes ją pirmiausia turi patvirtinti Europos vaistų agentūra (EVA).

Anot jo, šiuo metu dedamos visos pastangos, kad iš dabartinių tiekėjų – „Pfizer“, „Moderna“ – kiekiai augtų. „Ir jie vasario mėnesį augs pakankamai nuosekliai. Vasario mėnesį sulauksime beveik 60 tūkst. papildomų vakcinų iš „AstraZeneca“. Tai vakcinavimo tempai turės paspartėti“, – kalbėjo prezidento patarėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.