A. Maldeikienės žinutes paviešinęs A. Toliatas sulaukė kritikos: domėjosi europinių lėšų gavimo ir įsisavinimo klausimais

Katalikų kunigas Algirdas Toliatas pastaruoju metu sulaukia ne tikinčiųjų dėmesio, o visuomenės veikėjų ar politikų kritikos. Šįkart kunigą viešai sukritikavo Europos parlamento narė Aušra Maldeikienė, kuri teigia, kad A.Toliatas dar visai neseniai domėjosi Europos Sąjungos skiriamų lėšų įsisavinimu.

 A. Toliatui – politikės A. Maldeikienės kritika: domėjosi išimtinai europinių lėšų gavimo ir įsisavinimo klausimais.<br> lrytas.lt nuotr.
 A. Toliatui – politikės A. Maldeikienės kritika: domėjosi išimtinai europinių lėšų gavimo ir įsisavinimo klausimais.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 9:29 PM, atnaujinta Feb 26, 2021, 9:35 PM

Penktadienio popietę A.Maldeikienė socialiniame tinkle „Facebook“ patalpino nuotraukas, kuriose – jos žinutės A.Toliatui, kurias pastarasis taip pat penktadienį paviešino „Facebook“ tinkle.

„Puiku, kad ponas A.Toliatas pasidalino mano asmeniškais laiškais jam. Taigi dabar ir aš galiu jais persidalinti. Ir tuo pačiu paaiškinti kai kurias aplinkybes“, – įrašą pradėjo A.Maldeikienė.

Politikė asmenine žinute kunigui išdėstė, kad pastarasis nėra įsigilinęs į Stambulo konvenciją ir esą skleidžia realybės neatitinkančius teiginius. Lrytas.lt primena, kad kunigas šią savaitę paragino pasirašyti peticiją dėl Stambulo konvencijos įsigaliojimo Lietuvoje.

A.Toliatas savo sėkėjams atskleidė, ką jam rašė politikė, tačiau situacijos nekomentavo, palikdamas trumpą prierašą: „Politikės-katalikės reakcija.“

Į tai sureagavusi A.Maldeikienė nebevyniojo žodžių į vatą.

„Pirma, kodėl rašiau žinutes šitam kunigui? Vos man tapus Europos parlamento nare, gavau A.Toliato kvietimą susitikti. Nuėjau į susitikimą kartu su savo padėjėjais Ugne ir Giedriumi. Kaip paaiškėjo vėliau, kalba sukosi tikrai ne apie moralės ir tikėjimo dalykus (tie man įdomūs ir labai svarbūs). Kunigas domėjosi išimtinai europinių lėšų gavimo ir įsisavinimo klausimais. Na čia aš ne labai stipri, o ir ne politiko tai darbas pinigus dalinti, tai matyt A.Toliatas suvokė, kad iš manęs naudos nulis. Ir daugiau manimi nesidomėjo. Na bet kaip jis anuomet rado kelią į mano „Faceboko“ erdvę, taip ir aš radau kelius į jo man anksčiau siųstas žinutes“, – pradėjo A.Maldeikienė.

„O jei grįžti prie kunigo A.Toliato, tai tenoriu jo paklausti: ar šį vasarį jis, kaip katalikų kunigui pridera, meldėsi Popiežiaus intencija? Na, kad jis ją nutylėjo, priešingai nei net porą kartų pasidalintu jį, matyt, įkvėpusiu docentės Linos neapykanta atmieštu melu, tai faktas. Nors — kiekvienas mato tai, kas jo širdyje: savimyla visur regi save, o seksualinėse fantazijose ir interpretacijose skendintis žmogus — kitų žmonių lyties problemas.

Tai kad jau kunigas ir savo instituciniuose žaidimuose įstrigusi Lietuvos ganytojų kohorta Popiežiui priveria duris, tai dalinuosi jo prašymu melstis už smurtą patiriančias moteris aš: „Šiandien vis dar yra daug moterų, kurios kenčia nuo smurto — psichologinio žodinio, fizinio, seksualinio. Kiek daug sužeistų, kenčiančių moterų! Įvairios smurto formos, kurias patiria daug moterų, yra visos žmonijos gėda ir nelaimė. Drąsių aukų, nutraukusių tylą, liudijimai yra pagalbos šauksmas, kurio negalime ignoruoti. Negalime nusigręžti į kitą pusę!“ Ar tikrai girdime Popiežiaus prašymą, melstis „už moteris, tapusias smurto aukomis, kad visuomenė išgirstų jų kančias, jas išklausytų ir apgintų?“, – rašė politikė.

Pateikusi savo poziciją, A.Maldeikienė kunigui A.Toliatui ironiškai palinkėjo sėkmės.

„Mano raštas ironiškas. Yra jame ir pykčio. Bet nesu ta cukruota avis, kurių taip trokšta narcizų sielos. O dabar, einame skaityti EVANGELIJOS. Kitaip sakant Gerosios žinios, kad Dievas atėjo visiems — ne vien Toliatui ir Linai“, – baigė politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.