Signatarai papasakojo apie nelengvą metą po to, kai Lietuva dar tik stojosi ant kojų

Minime Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Seimo archyve saugomas vienas iš dviejų 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Akto „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“ egzempliorių. Apie šį dokumentą naujame vaizdo pasakojime plačiau pasakoja archyvo darbuotojai.

Vaizdo pasakojime prisiminimais dalijasi šios kadencijos Seimo nariai – Nepriklausomybės Akto signatarai.<br>Lrytas.lt koliažas
Vaizdo pasakojime prisiminimais dalijasi šios kadencijos Seimo nariai – Nepriklausomybės Akto signatarai.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-10 14:30, atnaujinta 2021-03-10 14:41

Jame taip pat už Kovo 11-osios Aktą balsavę ir jį pasirašę keturi šios kadencijos Seimo nariai Laima Liucija Andrikienė, Eugenijus Gentvilas, Kęstutis Glaveckas ir Emanuelis Zingeris prisimena istorinę dieną – 1990 m. kovo 11-ąją.

Nepriklausomybės Akto signatarai apžvelgia nelengvą metą po to, kai Lietuva dar tik stojosi ant kojų, siekė užsienio valstybių pripažinimo belsdamasi ne tik į kitų parlamentų duris, bet ir į politikų širdis.

Bei primena, jų akimis, didžiausius Lietuvos pasiekimus per pastaruosius tris dešimtmečius, dalijasi savo mintimis dėl valstybės ateities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.