S. Skvernelis paskelbė jau pasiskiepijęs nuo COVID-19: „Tikrai nelinkiu niekam būti toje prioritetų eilėje, kokioje esu aš“

Seimo narys, buvęs premjeras Saulius Skvernelis jau paskiepytas nuo koronaviruso. Jis paragino skiepytis ir kitus, ypač asmenis, kurie turi ar turėjo rimtų sveikatos problemų. Kartu S.Skvernelis pasiūlė kuo greičiau paskiepyti visus Seimo ir Vyriausybės narius, kad šie galėtų pilnu tempu kibti į darbus, tačiau tam nepritaria premjerė Ingrida Šimonytė.

Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 10:31 AM, atnaujinta Mar 10, 2021, 12:07 PM

„Aš esu paskiepytas, bet tikrai nelinkiu niekam būti toje prioritetų eilėje, kokioje esu aš. Tikrai verta (skiepytis, – aut.past.), net klausimų nekyla, ypatingai tiems, kurie turėjo rimtų problemų su atitinkamomis ligomis, verta tai padaryti“, – patikino S.Skvernelis.

Jis teigė esąs paskiepytas „Pfizer-BioNTech“ vakcina. S.Skvernelis tvirtino po skiepo nejautęs jokių šalutinių poveikių. „Aš tikrai nejaučiu jokių neigiamų simptomų“, – pažymėjo Seimo narys.

Primename, kad S.Skvernelis 2019 metų rugpjūtį paskelbė sergantis onkologine liga. Jam buvo diagnozuota limfoma. Praėjusių metų vasarį tuometinis premjeras informavo, jog jį kamavęs vėžys atsitraukė – liga pasiekė visišką remisiją.

S.Skvernelis siūlo paskiepyti visus Seimo narius, I.Šimonytė nesutinka

S.Skvernelis išsakė siūlymą, kad nuo koronaviruso turėtų būti paskiepyti visi Seimo nariai tam, jog būtų galima grįžti į normalų darbo ritmą gyvuose posėdžiuose, o ne nuotoliniu būdu, kas esą yra naudingiau valdantiesiems.

„Aš manau, kad turbūt visi suprantame, jog yra labai akivaizdus noras Seimą įstumti į nuotolinį darbą, yra labai trapi dauguma, jautrūs įstatymų projektai gali pasirodyti, ir darbas neplenariniame posėdyje apsunkina tiek diskusijas, tiek argumentų išsakymą, bendradarbiavimą tarp frakcijų.

Dėl to, matyt, reikėtų Seimo pirmininkei, Seimo valdybai parodyti iniciatyvą paskiepyti Seimo narius, ir klausimą šiame tarpe uždaryti. T.y. dirbti gyvai, juo labiau, kad, matyt, kiek jau žmonių yra persirgusių, paskiepytų, čia nebūtų dideli skaičiai.

Nes tas testavimas, kuris yra atliekamas prieš kiekvieną Seimo posėdį, mokesčių mokėtojams kainuoja. Jeigu pusė Seimo narių susirenka testuotis, tai kainuoja apie 6 tūkst. eurų. Pinigai yra mėtomi ten, kur nereikia mėtyti“, – tvirtino S.Skvernelis.

Taip pat, buvusio Vyriausybės vadovo manymu, prioritetine tvarka turėtų būti paskiepyti ir Vyriausybės nariai.

Savo ruožtu premjerė I. Šimonytė įsitikinusi, kad nieko keisti vakcinavimo tvarkoje nereikia, o tiek Seimo nariai, tiek ministrai gali sulaukti savo skiepijimo eilės.

„Aš manau, kad jau ne taip daug liko laukti, kol galėsime kalbėti apie plataus masto vakcinaciją. Esu tikra, kad ir Vyriausybės nariai, ir Seimo nariai tikrai palauks.

Izoliacijoje esantis Seimo narys, Vyriausybės narys nuotoliniu būdu dirbti gali puikiausiai“, – pareiškė I.Šimonytė.

Anot jos, dauguma Lietuvos gyventojų jau kurį laiką dirba nuotoliniu būdu, todėl tai neturėtų būti kliūtis ir Seimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.