VSAT pranešė apie vykstančiųjų per sieną tikrinimą ir pateiktus COVID-19 tyrimų rezultatus

Visi organizuotai į Lietuvą atvykstantys keliautojai turėjo neigiamus COVID-19 tyrimų rezultatus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Nuo kovo 10 d., kai įsigaliojo šis reikalavimas, iki penktadienio ryto pasieniečiai patikrino daugiau kaip 1100 tokių asmenų.

VSAT: visi į Lietuvą atvykę keliautojai iš anksto pasirūpino COVID-19 tyrimo dokumentais.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
VSAT: visi į Lietuvą atvykę keliautojai iš anksto pasirūpino COVID-19 tyrimo dokumentais.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
VSAT: visi į Lietuvą atvykę keliautojai iš anksto pasirūpino COVID-19 tyrimo dokumentais.<br>V.Skaraičio nuotr.
VSAT: visi į Lietuvą atvykę keliautojai iš anksto pasirūpino COVID-19 tyrimo dokumentais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 12:31 PM

Nuo šio trečiadienio keliautojams, vykstantiems tarptautinio susisiekimo maršrutais, reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu, yra privaloma turėti neigiamą COVID-19 tyrimo, atlikto ne seniau kaip prieš 72 val., rezultatą. Testą privaloma turėti visiems asmenims nuo 16 metų amžiaus įskaitytinai.

Iki penktadienio 6 val. ryto VSAT pareigūnai patikrino 1118 tokių į Lietuvą sausumos keliais bei per oro ir jūrų uostus atvykusių keliautojų. Visi jie turėjo būtinus testus ir kontrolės metu pateikė patvirtinančius dokumentus.

Nuo kovo 10 d. atsirado naujas įpareigojimas vežėjams – prieš įleisdami keleivius į transporto priemonę jie turi užtikrinti, kad keleiviai pateiktų neigiamą COVID-19 rezultatą.

Išimtys dėl neigiamo COVID-19 tyrimo rezultato taikomos ekipažų ir įgulų nariams, kurie vykdo keleivių vežimus tarptautinio susisiekimo maršrutais visų rūšių transporto priemonėmis; tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims; asmenims, persirgusiems COVID-19, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu ir nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 90 dienų iki grįžimo ar atvykimo į Lietuvą; asmenims, kurie yra pasiskiepiję vakcina, registruota Europos Sąjungos vaistinių preparatų registre pagal skiepijimo schemą; asmenims iki 16 metų.

Išimtis taikoma keliaujantiems savo transporto priemone – galima atlikti tyrimą ir atvykus į Lietuvą, tačiau privaloma būti užsiregistravus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.