STT tiria fiktyvų įdarbinimą Molėtų ligoninėje, įtarimai pareikšti direktoriui V. Grigui

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pranešė apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl fiktyvaus įdarbinimo Molėtų ligoninėje, įtarimai pareikšti įstaigos vadovui Vaidotui Grigui ir dar šešiems asmenims. 

STT.<br>T.Bauro nuotr.
STT.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2021, 1:46 PM, atnaujinta Mar 18, 2021, 2:00 PM

Pasak tarnybos, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Grigas 2019-2021 metais, veikdamas kartu su kitais ligoninės darbuotojais, galėjo suklastoti darbo sutartis ir kitus darbo apskaitos dokumentus bei fiktyviai įdarbinti ne mažiau kaip penkis, iš tiesų ligoninėje jokių funkcijų neatlikusius, žmones.

Ligoninės direktoriui pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, kitiems šešiems asmenims – dėl padėjimo piktnaudžiauti ir dokumentų klastojimo. 

V. Grigas yra ekspertų tarybos prie Vyriausybės narys.

Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Šį tyrimą atlieka STT Panevėžio valdyba, tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.