Į Turkiją per Velykas norėjęs skristi J. Pinskus iš Seimo valdybos leidimo negavo Papildyta J. Pinskaus komentaru

Seimo valdyba trečiadienį nepritarė „socialdarbiečio“ Jono Pinskaus prašymui leisti išvykti į asmeninę kelionę užsienyje.

Jonas Pinskus<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus<br>T.Bauro nuotr.
Rimantė Šalaševičiūtė, Jonas Pinskus<br>V.Skaraičio nuotr.
Rimantė Šalaševičiūtė, Jonas Pinskus<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 24, 2021, 10:17 AM, atnaujinta Mar 24, 2021, 10:53 AM

Kad parlamentaras vyktų į kelionę tą savaitę, kai Seime nėra plenarinių posėdžių, balsavo du valdybos nariai, šeši susilaikė.

Parlamento vicepirmininkų teigimu, pasaulyje plintant COVID-19 į užsienį neturėtų vykti nei Seimo nariai, nei paprasti politikai.

„Manau, kad nerekomenduotina vykti į užsienio keliones nei Seimo nariams, nei kitiems sąmoningiems piliečiams, nes kiekviena tokia išvyka didina užsikrėtimo rizikas, kad bus parvežtas koks nors viruso variantas, kokio Lietuvoje dar nėra. Dėl visų mūsų saugumo rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių“, – trečiadienį per valdybos posėdį sakė pirmasis Seimo vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma.

Tokios pačios pozicijos laikėsi ir socialdemokratas Julius Sabatauskas. Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas sako, kad, jeigu nebūtų viruso, nebūtų buvus problemos, nes, nesant Seimo plenarinių posėdžių, nėra problemos leisti Seimo nariui išvykti asmeniniais reikalais į kitą valstybę.

„Tačiau kai plinta kai kurios agresyvesnės viruso atmainos, manau, kad Seimo nariai turėtų būti rodantys pavyzdį visuomenei ir susilaikyti nuo tokių kelionių. Aš suprantu, kad psichologinė sveikata irgi svarbi ir ją būtų galima pataisyti būtent kelionės metu, bet neaišku tada, kaip bus su fizine sveikata. Nors nebus plenarinių posėdžių, bet vyks Seimo komitetų ir komisijų posėdžiai ir tada jo nedalyvavimas bus nepateisinamas“, – sakė Eltai J.Sabatauskas.

Konservatorius Paulius Saudargas tvirtino, kad Seimo valdyba negali uždrausti parlamentarui išvykti, jos pritarimas kelionei tik pateisintų praleistus komitetų ar komisijų posėdžius.

Pats J.Pinskus teigė, kad Seimo valdybos sprendimas jo visai nenustebino. „Tikrai ne, o kodėl turėtų? Žinoma, tikėjausi, kad bus kitoks sprendimas, bet pirmiausiai norėjau gauti valdybos sutikimą, o jau paskui rūpintis bilietais. Kadangi yra tokios taisyklės, tai pirmiausiai nuo jų ir norėjosi pradėti“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė politikas ir pridūrė, kad mintis išvykti Velykų atostogų jam kilo spontaniškai.

„Kadangi leidimo negavau, tai ir būsime namuose“, – kalbėjo jis, o paklaustas, ar jau buvo išsirinkęs konkrečią kelionės kryptį, tik užsiminė, kad konkrečios kelionės nebuvo įsigijęs, tik pagalvojęs apie tokią galimybę.

Paklaustas, ar nereikėtų aiškesnio reguliavimo dėl kelionių pandemijos metu, mat neseniai pusę Vyriausybės ministrų buvo išvykę į Ukrainą darbo vizito, J.Pinskus tik pajuokavo, kad „apie savus – tik arba gerai, arba nieko“.

„Darbietis“ Andrius Mazuronis balsavo už pritarimą J.Pinskaus kelionei ir sakė, kad jei Vyriausybė, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras nėra uždaręs sienų ir leidžia vykti į užsienį, tai Seimo valdyba negali to drausti.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą Seimo narių užsienio komandiruočių ir kelionių (išvykų) tvarkos aprašą, Seimo narys Seimo sesijos metu gali išvykti į užsienio kelionę (išvyką) Seimo valdybos pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?