Santaros klinikos padėjo tašką: V. Kasiulevičius atleistas iš darbo

Santaros klinikos penktadienį patenkino žinomo šeimos gydytojo, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto prodekano Vytauto Kasiulevičiaus prašymą atleisti iš darbo po to, kai paaiškėjo jo sutuoktinės skiepijimo nuo COVID-19 aplinkybės.

Vytautas Kasiulevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kasiulevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kasiulevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kasiulevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-26 12:11

„Santaros klinikų administracija V. Kasiulevičiaus prašymą šiandien patenkino“, – BNS informavo gydymo įstaiga.

V. Kasiulevičius ketvirtadienį pranešė prisiimantis atsakomybę ir nusprendęs trauktis iš pareigų, paaiškėjus, kad nuo koronaviruso su pirmaisiais medikais gruodžio pabaigoje buvo paskiepyta jo žmona Raimonda Kasiulevičienė, dirbanti Lietuvos banke.

Santaros klinikos ketvirtadienį pranešė, kad profesoriaus žmona, Santaros klinikose talkinusi skiepijimo komandai, tuo metu buvo įstaigos patalpose ir esą prašant profesoriui buvo paskiepyta darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus.

Pats V. Kasiulevičius ketvirtadienį LNK Žinioms neigė prašęs paskiepyti žmoną. Anot jo, sutuoktinė sakė sulaukusi siūlymo skiepytis ir teiravosi jo, ką daryti.

Apie V. Kasiulevičiaus žmonos paskiepijimą gruodžio pabaigoje praėjusią savaitę pirmasis pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Tuomet medikas teigė, kad žmona buvo pakviesta skiepytis kaip savanorė.

„Kadangi ji savanoriavo ir tuo metu ją pakvietė, ji pasiskiepijo. Tas sprendimas buvo neteisingas. (...) Todėl, kad savanoriai buvo masiškai pradėti skiepyti šiek tiek vėliau, po kelių dienų“, – tuomet portalui komentavo profesorius.

Santaros klinikos tvirtino, kad R. Kasiulevičienė talkino reguliuoti atvykstančiųjų skiepytis darbuotojų srautus gruodžio 28 ir 29 dienomis, pirmadienį ir antradienį. Tai buvo vienos pirmųjų dienų, kai Lietuvoje buvo prasidėjęs skiepijimo procesas.

Remiantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, tą dieną, kai buvo paskiepyta R. Kasiulevičienė, buvo galima skiepyti tik medikus, o savanorių skiepijimas įsigaliojo tik sausio 6 dieną.

Ministro įsakyme nurodyta, kad gali būti skiepijami ir gydymo įstaigose savanorišką veiklą ne trumpiau kaip 16 valandų per ne daugiau kaip 14 dienų iš eilės vykdantys asmenys.

Sausio pabaigoje V. Kasiulevičius pasitraukė iš prezidento ir premjerės sveikatos ekspertų tarybų. Jis paneigė, kad šis žingsnis susijęs su minėta istorija dėl ankstyvo sutuoktinės vakcinavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.