Advokatų kontora „Glimstedt“ atmeta sąsajas su V. Gapšio aplinkosaugos iniciatyvomis

Advokatų kontora „Glimstedt“ antradienį pranešė atmetanti viešojoje erdvėje iškeltas sąsajas tarp kontoros veiklos bei Seimo nario „darbiečio“ Vytauto Gapšio iniciatyvų aplinkosaugos klausimais.

Vytautas Gapšys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 30, 2021, 11:22 AM

LRT Tyrimų skyrius praėjusią savaitę paskelbė, jog V. Gapšys teismui apskundė Aplinkos ministeriją dėl žalos gamtai skaičiavimo metodikos. Skundas pateiktas tuo metu, kai aplinkosaugininkai „Grigeo Klaipėdai“ rengė milijoninį ieškinį dėl žalos Kuršių marioms.

Tyrimų skyriaus duomenimis, prieš tapdamas Seimo nariu V. Gapšys „Glimstedt“ teikė konsultacijas, už kurias jam sumokėta daugiau kaip 31 tūkst. eurų. „Glimstedt“ teisininkai atstovavo ir Darbo partijai. Advokatų kontora taip pat teikia teisines paslaugas „Grigeo Klaipėda“.

LRT Tyrimų skyriaus teigimu, V. Gapšys skunde teismui dėl žalos skaičiavimo metodikos remiasi tais pačiais argumentais, kuriuos pastarąjį pusmetį aktyviai komunikuoja „Grigeo Klaipėda“ bei jai atstovaujantys advokatai, o kai kurios V. Gapšio skundo vietos žodis žodin sutampa su „Glimstedt“ teisininkų viešai skelbtais komentarais.

Antradienį paskelbtame komentare „Glimstedt“ pabrėžia, kad su klientais dirbo, dirba ir dirbs laikydamasi aukščiausių etikos standartų, nepriklausomai nuo jų politinių pažiūrų, priklausomybės partijai ar veiklos sričiai.

„Kontora atstovauja klientams – įvairioms politinėms partijoms, organizacijoms, verslui ir privatiems asmenims – skirtingo masto ir kategorijų bylose, tiek civilinėse, tiek administracinėse, tiek baudžiamosiose. Taip pat „Glimstedt“ atkreipia dėmesį į tai, kad advokatų veikla negali būti tapatinama su jų klientų politinėmis pažiūromis ir ūkine veikla“, – rašoma kontoros pranešime.

Kontora teigia, kad su V. Gapšiu buvo sudariusi paslaugų sutartį, pagal kurią kontorai teiktos konsultacijos tuo metu, kai jis nebuvo Seimo narys, tačiau šios konsultacijos, „Glimstedt“ teigimu, „nei savo laikotarpiu, nei turiniu niekaip nėra susijusios su Seimo nario pastarojo meto iniciatyvomis aplinkosauginiais klausimais“.

Advokatų kontora teigia, kad plačiau situacijos komentuoti negali dėl advokatų profesinės veiklos specifikos ir konfidencialios informacijos neatskleidimo įpareigojimų, tačiau tvirtina norinti išsklaidyti abejones ir yra pasirengusi bendradarbiauti su Advokatų taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.