Lietuvos advokatūra pradeda tyrimą dėl advokatų kontoros „Glimstedt“ santykių su V. Gapšiu

Lietuvos advokatūros Advokatų Taryba pradeda aplinkybių tyrimą dėl advokatų kontoros „Glimstedt“ santykių su parlamentaru Vytautu Gapšiu.

Vytautas Gapšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Gapšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Gapšys<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Gapšys<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Gapšys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 30, 2021, 5:10 PM

Kaip nurodoma antradienį paskelbtame Advokatūros pranešime, toks sprendimas priimtas, reaguojant „į viešai keliamas abejones dėl advokatų kontoros „Glimstedt“ santykių su Seimo nariu V. Gapšiu“.

„Lietuvos advokatūra visuomet siekia užtikrinti aukščiausius advokatų etikos ir nepriekaištingo elgesio reikalavimus ir jeigu advokato veikla kelia bet kokių abejonių, Lietuvos advokatūra visada siekia ištirti ir išsklaidyti bet kokias abejones, susijusias su advokato profesine veikla“, – rašoma pranešime.

LRT Tyrimų skyrius praėjusią savaitę paskelbė, jog „darbietis“ V. Gapšys teismui apskundė Aplinkos ministeriją dėl žalos gamtai skaičiavimo metodikos. Skundas pateiktas tuo metu, kai aplinkosaugininkai „Grigeo Klaipėdai“ rengė milijoninį ieškinį dėl žalos Kuršių marioms.

Tyrimų skyriaus duomenimis, prieš tapdamas Seimo nariu V. Gapšys „Glimstedt“ teikė konsultacijas, už kurias jam sumokėta daugiau kaip 31 tūkst. eurų. „Glimstedt“ teisininkai atstovavo ir Darbo partijai. Advokatų kontora taip pat teikia teisines paslaugas „Grigeo Klaipėda“.

LRT Tyrimų skyriaus teigimu, V. Gapšys skunde teismui dėl žalos skaičiavimo metodikos remiasi tais pačiais argumentais, kuriuos pastarąjį pusmetį aktyviai komunikuoja „Grigeo Klaipėda“ bei jai atstovaujantys advokatai, o kai kurios V. Gapšio skundo vietos žodis žodin sutampa su „Glimstedt“ teisininkų viešai skelbtais komentarais.

Savo ruožtu advokatų kontora „Glimstedt“ antradienį pranešė atmetanti viešojoje erdvėje iškeltas sąsajas tarp kontoros veiklos bei V. Gapšio iniciatyvų aplinkosaugos klausimais.

Kontora teigia, kad su V. Gapšiu buvo sudariusi paslaugų sutartį, pagal kurią kontorai teiktos konsultacijos tuo metu, kai jis nebuvo Seimo narys, tačiau šios konsultacijos, „Glimstedt“ teigimu, „nei savo laikotarpiu, nei turiniu niekaip nėra susijusios su Seimo nario pastarojo meto iniciatyvomis aplinkosauginiais klausimais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.