V. Blinkevičiūtė kreipėsi į A. Dulkį: neleisti pamatyti mirštančio artimo žmogaus – per daug žiauru

Europos Parlamento narė socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė kreipiasi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį dėl susiklosčiusios situacijos sveikatos įstaigose, kai žmonėms neleidžiama aplankyti mirštančių ar sunkiai sergančiųjų artimųjų.

 Europos Parlamento narė socialdemokratė V.Blinkevičiūtė kreipiasi į sveikatos apsaugos ministrą A.Dulkį dėl susiklosčiusios situacijos sveikatos įstaigose, kai žmonėms neleidžiama aplankyti mirštančių ar sunkiai sergančiųjų artimųjų.<br> lrytas.lt koliažas.
 Europos Parlamento narė socialdemokratė V.Blinkevičiūtė kreipiasi į sveikatos apsaugos ministrą A.Dulkį dėl susiklosčiusios situacijos sveikatos įstaigose, kai žmonėms neleidžiama aplankyti mirštančių ar sunkiai sergančiųjų artimųjų.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-31 10:48, atnaujinta 2021-03-31 10:49

„Sulaukiau Lietuvos žmonių prašymų padėti aplankyti gydymo įstaigose mirštančius, sunkiai sergančius artimuosius. Dabar, su labai retomis išimtimis, tokių galimybių nėra, todėl viešai kreipiuosi į sveikatos apsaugos ministrą, didžiųjų sveikatos įstaigų vadovus ir medikus, priimančius sprendimus“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Pasak politikės, kad tokie draudimai, kai neleidžiama aplankyti sunkiai sergančiųjų ne COVID-19, pernelyg griežti ir ragina juos švelninti.

„Kalbu ne apie infekcines ligas. Kalbu apie žmones po insultų, apie sunkiai sergančius kitomis neužkrečiamomis ligomis. Apie tuos žmones, kurie jau negali artimiesiems paskambinti telefonu ar prieiti prie palatos lango.

Suprantu: karantinas, būtina saugotis nuo COVID-19, situacija išlieka sudėtinga. Bet ar ne per daug žiaurūs tokie griežti ribojimai? Juolab dabar, kai dauguma medikų pasiskiepijo nuo COVID-19 ir kai yra galimybė lankytojams pasidaryti testą. Kai leista atsidaryti didžiosioms parduotuvėms. Taip, prekyba svarbu, bet ar mažiau svarbūs sunkiai sergantieji ir jų artimieji?“ – klausia V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad Vyriausybė  pratęsė  karantiną iki balandžio 30 d., taip pat priimtas sprendimas nustatyti asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimą laikotarpiu nuo kovo 27 d. iki balandžio 6 d. 24:00 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.