Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną

Klaipėdoje sekmadienį – per šv. Velykas – skiepyti nuo COVID-19 neplanuojama, tačiau uostamiestyje vakcinavimo centrai veiks šeštadienį ir pirmadienį – antrą šv. Velykų dieną.

Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>V. Skaraičio nuotr.
Klaipėda žada skiepyti gyventojus šeštadienį ir antrą Velykų dieną.<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 3:17 PM

„Mes planuojame skiepyti šeštadienį ir pirmadienį. Pagal nustatytą tvarką, pagal prioritetus. Sekmadienį skiepijimo procesas nebus vykdomas“, – BNS penktadienį sakė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Klaipėdoje vakcinavimas vykdomas miesto poliklinikoje ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre.

Šių vakcinavimo centrų darbo laikas šį šeštadienį ir ateinantį pirmadienį, anot vicemero, priklausys nuo atėjusiųjų skiepytis kiekio.

„Praeitą šeštadienį ir sekmadienį vakcinavimo centrai dirbo po tris valandas. Kiek laiko dirbs šį šeštadienį ir pirmadienį, negaliu pasakyt, bet jeigu žmonių daugiau bus, tai tikrai dirbs tiek, kiek reikės“, – teigė vienas uostamiesčio vadovų.

Savivaldybė skelbia, kad šeštadienį ir pirmadienį skiepyti žadama švietimo įstaigų darbuotojus ir abiturientus, šiai prioritetinei grupei priklausantys asmenys gali pasirinkti, kokia vakcina skiepytis.

Taip pat bus vakcinuojami ir tie žmonės, kuriems reikalinga antra skiepo dozė.

Vicemero teigimu, taip pat bus skiepijami ir įvairių tarnybų darbuotojai, policininkai, sutinkantys skiepytis „AstraZeneca“ vakcina, iš viso artimiausiu metu dar ketinama paskiepyti apie 250 į šią prioritetinę grupę patenkančių žmonių.

„Žalia šviesa yra policininkams, kitoms tarnyboms, transporto sektoriaus žmonėms: autobusų parkas, „Kautra“, „Pajūrio autobusai“, „Gintarinis vairas“, – čia tie, kurie dirba su žmonėmis“, – kalbėjo A. Cesiulis.

Anot savivaldybės, sekmadienį numatyta nevykdyti vakcinavimo proceso, nes sulaukta prašymų iš sąrašus teikiančių įstaigų nekviesti vakcinuotis jų darbuotojų šią šventinę dieną.

Ruošiasi masinei vakcinacijai

Klaipėdos vicemeras taip pat sakė, kad šiuo metu savivaldybė ruošiasi ir masiniam vakcinavimui – yra paruoštas trečias vakcinavimo centras buvusioje Karščiavimo klinikoje, taip pat galvojama apie dar vieną vietą.

„Planuojame iškart po šv. Velykų daryti susitikimą su pagrindiniais sveikatos centrais, poliklinikų, ligoninių vadovais. Kalbėsime apie tai, ko reikia ir kaip daryti, kai atsiras tas masinis vakcinavimas, kokie žmogiškieji, materialiniai resursai“, – teigė uostamiesčio mero pavaduotojas.

„Kadangi vietų neužteks, tai galvosime, kur galėtume įkurti masinio vakcinavimo centrą“, – pridūrė jis.

Klaipėdos vicemeras tikina, kad masiniam vakcinavimui savivaldybė nusižiūrėjusi keletą vietų, tam galėtų būti panaudojama ir „Švyturio“ arena.

„Mes svarstysime visus variantus (...) Mes padarysime viską, ką reikia, kad galėtume masiškai vakcinuoti klaipėdiečius“, – sakė A. Cesiulis.

Klaipėdoje pirmąja vakcinos doze šiuo metu paskiepyta beveik 18,7 tūkst. žmonių, antrąja – per 9,3 tūkst.

Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytame vakcinavimo plane nurodyta, kad masinė vakcinacija galėtų prasidėti birželio mėnesį, tačiau Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė penktadienį teigė, kad masinė vakcinacija galėtų prasidėti ir iki birželio 1-osios, jei būtų gaunami suplanuoti vakcinos kiekiai.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyta per 364,9 tūkst. asmenų, abiem – per 168,7 tūkst. Iš viso Lietuva yra gavusi 642 tūkst. 365 vakcinos dozes, 610 tūkst. 365 pristatytos į vakcinavimo centrus, iš jų sunaudota 533 tūkst. 670.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.