V. Zemlys-Balevičius palieka Sveikatos ekspertų tarybą: apie sprendimą galvojo jau kurį laiką

Vyriausybės sudarytos Nepriklausomos ekspertų patariamosios tarybos gretos sparčiai tirpsta. Duomenų analitikas Vaidotas Zemlys-Balevičius pranešė, kad taip pat palieka tarybą. Apie sprendimą jis Ingridos Šimonytės Vyriausybei pranešė penktadienį, o šeštadienį feisbuke paaiškino priežastis visiems.

Ingrida Šimonytė, Vytautas Kasiulevičius, Vaidotas Zemlys-Balevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė, Vytautas Kasiulevičius, Vaidotas Zemlys-Balevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2021, 1:14 PM, atnaujinta Apr 17, 2021, 1:26 PM

„Apie pasitraukimą galvojau jau kurį laiką. Pagrindinė priežastis – laiko trūkumas. Aktyvus dalyvavimas tarybų veikloje vis dėlto atima nemažai laiko. Tą laiką aš rasdavau šeimos ir tiesioginio darbo sąskaita, atėjo laikas grąžinti skolas“, – rašė V.Zemlys-Balevičius.

Jis nurodė, kad ir toliau reikš savo pastebėjimus apie kovą su koronaviruso pandemija, tačiau pabrėžė – tai darys jau kaip „eilinis pilietis“.

„Ekspertų tarybos parodė kad Lietuvoje galima diskutuoti pateikiant mokslu pagrįstus argumentus. Svarbiausias jų darbo rezultatas yra pateikti dokumentai, kurių skelbimas viešai yra naujovė Lietuvoje, kuri tikiuosi ilgainiui įsitvirtins ir tai taps norma. Visi sprendimai turi turėti savo pagrindimą“, – teigė V.Zemlys-Balevičius.

V.Zemlys-Balevičius teigė, kad Vyriausybė per šį laiką priėmė ir sprendimų, kuriems jis nepritarė, tačiau pabrėžė, jog valdžios darbą vertina gerai.

„Epidemijos valdymo sprendimai yra neišvengiamas kompromisas tarp įvairių nesuderinamų prioritetų, to ką reikėtų daryti ir svarbiausia tarp to kas yra įmanoma padaryti su turimais resursais. Niekada nepritariau visiems LRV sprendimams, buvo padaryta nemažai klaidų, bet nemanau kad su turimais valstybinių institucijų resursais ir kompetencijomis buvo galima padaryti reikšmingai geriau“, – „Facebook“ rašė jis.

Sveikatos ekspertų tarybos gretos pamažu tirpsta, tačiau V.Zemlys-Balevičius tvirtino, kad toks formatas – itin reikalingas.

„Per praėjusius pusę metų susipažinau su daugybe protingų ir iniciatyvių žmonių, kurių nuolatinis darbas prisidėjo prie to, kad epidemijos kaina būtų kuo mažesnė. Tai mane nuteikia optimistiškai. Kol tokie žmonės ir toliau dirbs, viskas bus gerai“, – teigė jis.

Ekspertų taryba siūlo Ministrų kabinetui COVID-19 pandemijos valdymo planus, analizuoja situaciją ir pateikia prognozes. Šiemet tarybą paliko ir daugiau specialistų. Kovo pabaigoje pasitraukė Santaros klinikų atstovas Laimonas Griškevičius, Kembridže dirbanti virusologė Ingrida Olendraitė ir Kembrido universiteto ligoninės gydytojas Tumas Beinortas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.