A. Vyšniauskas: G. Nausėda bando susitapatinti su R. Karbauskio nuomone

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Vyšniauskas teigia, kad prezidentas Gitanas Nausėda, išsakydamas kritiką valdančiųjų iniciatyvoms, tiesiog bando susitapatinti su valstiečių pirmininko Ramūno Karbauskio nuomone.

Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 2:46 PM

„Mane labai stebina prezidento pozicija. Toks gan ryškus bandymas susitapatinti su opozicijos ir Ramūno Karbauskio skleidžiama nuomone. Ta nuomonė nėra niekuo pagrįsta, o dažnai pilna sąmoningo bauginimo arba netgi melo, čia aš kalbu apie opoziciją ir R. Karbauskį. Tai man labai keista, kad prezidentas priima ir laikosi tokios pozicijos“, – Eltai kalbėjo A. Vyšniauskas.

Seime suburtos rinkimų sistemų peržiūros darbo grupės vadovas nesiima vertinti, ko prezidentas siekia tokia retorika, tačiau konservatorius akcentuoja, kad Prezidentūrai yra suteikta galimybė iki gegužės 1 d. išsakyti savo idėjas bei teikti siūlymus parlamente suburtai grupei, diskutuojančiai dėl galimų rinkimų sistemos pokyčių.

„Darbo grupė po gegužės 1 d. atsisės ir apibendrins tuos pasiūlymus iš esmės. Ir ten, kur mes matysime rimčiausias idėjas ir rimčiausias iniciatyvas, tas institucijas ir jų atstovus kviesimės kalbėtis. Jeigu Prezidentūra pateiks savo siūlymus, tai mes tikrai darysime atskirą posėdį, kviesdami būtent Prezidentūros atstovus kalbėtis“, – sakė A. Vyšniauskas.

ELTA primena, kad G. Nausėda penktadienį itin kritiškai įvertino valdančiųjų iniciatyvas. Prezidentas kalbėjo, kad jam susidaro įspūdis, jog valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partija, inicijuodama konstitucinius, rinkimų tvarkos ar Lietuvos atstovavimo užsienyje pakeitimus, siekia susikurti jiems patiems palankią sistemą. Be to, pažymi prezidentas, tokie kontroversiški konservatorių veiksmai erzina šalies visuomenę.

Kovo 17 d. Seimo valdyba sudarė darbo grupę, kuri sieks peržiūrėti Lietuvos rinkimų sistemų veikimą, apibendrinti teikiamus siūlymus ir pateikti reikalingus įstatymų pakeitimus. Pastarąją savaitę darbo grupėje esantys parlamentarai su politologais diskutavo apie galimus Seimo rinkimų tvarkos pokyčius, o artimiausiu metu numatoma diskutuoti būtent apie savivaldos rinkimus.

Kovo 26 d. apie pasitraukimą iš šios darbo grupės paskelbė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija, kadangi jie iš esmės nepritaria radikaliai rinkimų sistemos pertvarkai, kurią, pasak jų, inicijuoja valdantieji. Į darbo grupę iki LVŽS pasitraukimo buvo įtrauktos frakcijos narės Rima Baškienė bei Guoda Burokienė.

Darbo grupėje deleguoti A. Vyšniauskas (vadovas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Valentinas Bukauskas (vadovo pavaduotojas, Darbo partijos frakcija), Dalia Asanavičiūtė (TS-LKD), Andrius Kupčinskas (TS-LKD), Raimundas Lopata (Liberalų sąjūdžio frakcija), Rasa Mačiulytė (Seimo kanceliarija), Vytautas Mitalas (Laisvės frakcija), Audronė Ožiūnienė (Seimo kanceliarija), Julius Sabatauskas (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija), Stasys Šedbaras (TS-LKD), Rita Tamašunienė (Mišri Seimo narių grupė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.