Lietuvos jaunimui – Viktorijos Čmilytės-Nielsen pažadas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen šeštadienį dalyvaudama Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Asamblėjoje žadėjo mažinti kandidatavimo į Seimą amžių.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 9:07 PM

Sveikindama renginio dalyvius parlamento vadovė pabrėžė jaunimo situaciją pandemijos kontekste ir akcentavo jaunimo organizacijų bei politikų bendradarbiavimo svarbą, pranešė parlamento vadovės biuras.

„Dirbame kartu tam, kad jaunimo įsitraukimas į sprendimų priėmimą didėtų. Sieksime užbaigti pradėtą darbą dėl kandidatavimo į Seimą sulaukus 21 metų bei diskutuosime dėl kitų jaunimo politikai svarbių klausimų“, – pranešime cituojama Seimo pirmininkė.

V. Čmilytės-Nielsen vadovaujamas Liberalų sąjūdis inicijavo Konstitucijos pataisą, kuria siūloma leisti į Seimą kandidatuoti nuo 21 metų vietoje dabartinių 25-erių.

Dar praėjusios kadencijos Vyriausybė šiam projektui yra pateikusi teigiamą išvadą, projektas yra įtrauktas į Seimo pavasario sesijos darbų programą.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, 21-erių sulaukęs asmuo jau gali būti renkamas į Europos parlamentą, o 25-erių metų riba renkant asmenis į nacionalinius parlamentus yra didžiausia visoje Europos Sąjungoje, šį cenzą taiko tik dar trys šalys: Italija, Graikija ir Kipras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.