I. Šimonytė: „Vyriausybė ketina savivaldybėms leisti pačioms spręsti dėl 5–11 klasių grąžinimo“

Vyriausybė ketina leisti pačioms savivaldybėms spręsti dėl 5–11 klasių grąžinimo į mokyklas, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

I. Šimonytė: „Vyriausybė ketina savivaldybėms leisti pačioms spręsti dėl 5–11 klasių grąžinimo“.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė: „Vyriausybė ketina savivaldybėms leisti pačioms spręsti dėl 5–11 klasių grąžinimo“.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė: „Vyriausybė ketina savivaldybėms leisti pačioms spręsti dėl 5–11 klasių grąžinimo“.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė: „Vyriausybė ketina savivaldybėms leisti pačioms spręsti dėl 5–11 klasių grąžinimo“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 5:33 PM, atnaujinta Apr 26, 2021, 5:34 PM

Pasak ministrės pirmininkės, epidemiologinė situacija savivaldybėse yra skirtinga, todėl Vyriausybė neturi galimybės priimti sprendimo, kuris būtų vienodai taikomas visose savivaldybėse privaloma tvarka.

„Vyriausybė ketina sudaryti galimybes savivaldybėms pačioms priimti sprendimus dėl 5–11 klasių sugrąžinimo į mišrų ugdymą įvertinus konkrečios savivaldybės epidemiologinę padėtį, organizacinius ir logistinius resursus organizuoti moksleivių testavimą bei bendruomenių nuomonę“, – sako I. Šimonytė komentare, kurį BNS perdavė premjerė atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pasak Vyriausybės vadovės, tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinė padėtis geresnė, kurios jau turi įdirbį testuojant moksleivius, išplėsti šią praktiką gali nebūti itin sudėtinga ir Vyriausybė nemato pagrindo neleisti tokiose savivaldybėse mišraus ugdymo.

„Tačiau jo reikalauti, įvertinus tai, kad daliai savivaldybių daug pajėgų reikia skirti kitam testavimui – simptominiam, kontaktų ir profilaktiniam – bei vakcinavimui, taipogi nematome galimybės. Tikimės, kad savivaldybės priims optimalius, savo konkrečiai situacijai, sprendimus“, – sakoma komentare.

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) pirmadienį paragino nesukelti visuomenei nepagrįstų lūkesčių, Vyriausybei planuojant daugiau mokinių grąžinti į klases.

„Sutinkame, kad būtų idealu grąžinti į mokyklas ir likusius mokinius: matome ir girdime visas neigiamas nuotolinio ugdymo pasekmes, kurias patiria šie vaikai ir jų tėvai. Tačiau savivaldybės jau ne pirmą mėnesį praktiškai įgyvendina pandemijos valdymo sprendimus, todėl kad ir kaip norėtume, jog gražūs siekiai taptų tikrove, iš anksto atsakingai sakome, kad visus vaikus grąžinti į mokyklas tą pačią dieną ar savaitę bus labai sudėtinga, o kai kur ir neįmanoma“, – sako LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Savivaldybių vadovai pasiūlė, jog priimant sprendimus grąžinti daugiau mokinių į mokyklas savivaldybėms ir mokyklų bendruomenėms būtų palikta teisė spręsti, kada ir kaip tai padaryti. Anot LSA, taip būtų galima sudėlioti realius grafikus atsižvelgiant į konkrečios savivaldybės užsikrėtimų paplitimą, testavimo pajėgumus ir žmogiškuosius išteklius.

Premjerė I. Šimonytė praėjusią savaitę patvirtino, kad Vyriausybė šią savaitę turėtų apsispręsti dėl 5–11 klasių moksleivių grįžimo į mokyklas.

Šiuo metu į mokyklas yra grįžusi didžioji dalis šalies pradinukų, nuo gegužės 3-iosios grįš abiturientai. Lietuvoje lapkričio 7-ąją paskelbus antrąjį karantiną, dauguma moksleivių buvo perėję į nuotolinį ar mišrų mokymąsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.