Seimo pirmininkė: dėl K. Glavecko laidotuvių tarsimės su šeimos nariais

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Seimo valdyba sudarė komisiją, kuri rūpinsis Seimo nario Kęstučio Glavecko laidotuvėmis. Pasak parlamento vadovės, dėl parlamentaro laidotuvių su šeimos nariais bus tariamasi dar penktadienį.

Kęstutis Glaveckas.<br>LRS kanceliarijos nuotr.
Kęstutis Glaveckas.<br>LRS kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 12:37 PM

„Šiandieną ryte mus pasiekė liūdna žinia – ligoninėje mirė Seimo narys, signataras, profesorius Kęstutis Glaveckas. Su kolegomis iš Seimo valdybos buvome jau susitikę, atlikome formalumus, yra suburta laidojimo komisija pagal tvarką ir tradiciją, kaip paprastai tai daroma“, – spaudos konferencijoje penktadienį žurnalistus informavo V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė teigia K. Glavecką pažinojusi nuo savo pirmosios darbo dienos Seime, t.y. nuo 2015 metų.

„Tai buvo, galima sakyti, vienas iš pirmųjų politikų, Seimo narių, kolegų, su kuriais teko bendrauti. Prisiminsiu visada jį kaip labai šiltą, atvirą, linksmą politiką, kuris padarė didžiulį indėlį tiek į ekonomikos mokslo vystymąsi Lietuvoje, tiek ir Seime visada pasisakantį labai kompetentingai tomis temomis, kurias puikiai išmano. Tai buvo vienas iš autoritetingiausių Seimo narių savo srityje“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Taip pat buvo žmogus, turintis labai tvirtą savo nuomonę, principingai jos laikydavosi, su juo būdavo įdomu diskutuoti, net išsiskyrus nuomonėms, visada rasdavo atlaidų, linksmą, šiltą žodį ne tik savo bendražygiams, bet ir oponentams“, – prisiminimais dalinosi ji.

V. Čmilytė-Nielsen teigimu, K. Glavecko laidotuvių diena paaiškės po suburtos komisijos posėdžio ir pokalbio su Seimo nario šeima.

„Dėl detalių ir laidojimo tvarkos šiandieną šiek tiek vėliau bus komisijos posėdis ir kalbėsime visų pirma su Kęstučio Glavecko šeimos nariais, kurie ir išsakys savo pageidavimus. Tuomet tolesnė informacija ir bus išplatinta“, – informavo V. Čmilytė-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.