Trijų ginekologių teisme – ir slaptumo šydas: medikės atsipirko nesunkiai

Trys ginekologės, per cezario pjūvio operaciją gimdyvės pilve palikusios svetimkūnį, atsipirko nesunkiai – jos atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės, o į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą turės sumokėti po 500 eurų.

Kauno klinikos, gimdymo klinika, naujagimiai, Neotologijos klinika, naujagimių ligų skyrius, gimdybės, gimdymas, neišnešiotukai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikos, gimdymo klinika, naujagimiai, Neotologijos klinika, naujagimių ligų skyrius, gimdybės, gimdymas, neišnešiotukai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po cezario pjūvio operacijos moters pilve buvo paliktas svetimkūnis.
Po cezario pjūvio operacijos moters pilve buvo paliktas svetimkūnis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 8:31 AM, atnaujinta May 4, 2022, 12:13 PM

Baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento klastojimo Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėta už uždarų durų.

Apie šį incidentą jokios informacijos nepateikė nei nusikalstamą veiką užfiksavusi Specialiųjų tyrimų tarnyba, nei baudžiamąją bylą teismui perdavusi Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Kaltinimai buvo pareikšti trims Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos departamento medikėms.

Kaltinamosiomis jos tapo po nemalonaus įvykio 2019 metų pabaigoje.

Po cezario pjūvio operacijos vienos moters pilve buvo paliktas svetimkūnis. Tikėtina, kad tai buvo medicininės marlės likučiai.

Kitą dieną gimdyvė pasijuto prastai. Po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad jos vidaus organuose yra svetimkūnis, moteris skubiai operuota dar kartą. Bet apie tikrąją operacijos priežastį gimdyvei nepranešta – pasakyta, kad reikia pašalinti dėl neaiškių priežasčių susidariusius kraujo krešulius.

Tas pat buvo įrašyta ir moters medicinos dokumentuose. Tačiau tiesa vis dėlto paaiškėjo ir trys medikės atsidūrė teisiamųjų suole. Už abu nusikaltimus joms grėsė laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tačiau viskas medikėms susiklostė daug palankiau, mat jos susitaikė su nukentėjusiąja, atsiprašė ir gailėjosi dėl savo elgesio.

Teismas atsižvelgė į tai, kad ginekologės iki incidento nebaustos administracine tvarka, darbe sulaukdavo tik teigiamų atsiliepimų ir padėkų.

Medikės visus metus negalės padaryti nieko bloga, nes tuomet švelnus teismo sprendimas bus panaikintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.