I . Šimonytė: svarstant A. Kabišaičio kandidatūrą buvo sugaištas laikas

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad situaciją, jog Konstitucinis Teismas (KT) ligšiol buvo nepilnos sudėties, nulėmė tai, kad po rudenį vykusių Seimo rinkimų parlamento vadove išrinkus Viktoriją Čmilytę-Nielsen ji negalėjo siūlyti savo pretendento ir privalėjo į KT teisėjus teikti Andriaus Kabišaičio kandidatūrą. Ministrės pirmininkės įsitikinimu, šis balsavimas tiesiog užėmė papildomą laiką.

Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 12:51 PM

„Situacija yra tiesiog objektyvi. Ji buvo nulemta turbūt to, kad susiklostė tokia gana keista padėtis su ponu A. Kabišaičiu, kuris buvo pradėtas teikti buvusio Seimo ir buvusio (Seimo – ELTA) pirmininko ir todėl išrinkus naują Seimą naujoji Seimo pirmininkė vis tiek privalėjo teikti pono A. Kabišaičio kandidatūrą, ir tas balsavimas tiesiog užėmė papildomą laiką“, – žurnalistams Seime antradienį teigė I. Šimonytė.

„Jeigu V. Čmilytė-Nielsen būtų galėjusi pateikti savo kandidatūrą nuo pat Seimo darbo pradžios tada, kada buvo pateikti ir kiti kandidatai, tai, tikėtina, kad šiandieną teismas jau būtų buvęs pilnas“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad Seimas antradienį pritarė Vilniaus universiteto (VU) profesoriaus Vytauto Mizaro kandidatūrai į Konstitucinio Teismo teisėjus.

V. Mizaras yra Vilniaus universiteto profesorius, Europos privatinės teisės ir intelektinės nuosavybės teisės mokslo centro vadovas, Žmogaus teisių stebėjimo instituto tarybos pirmininkas, nuo 2014 m. advokatų kontoros „Ellex Valiūnas ir partneriai“ partneris, dirba advokatu. 1999–2001 m. buvo teisingumo ministro patarėjas civilinės teisės ir civilinio proceso teisės klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.