G. Landsbergis turi patarimą neapsisprendusiems socialdemokratams

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Seimo socialdemokratai, prieš priimdami sprendimą, ar jungtis į koalicinį susitarimą pasirašiusių valstiečių ir „darbiečių“ gretas, turėtų labai gerai pagalvoti. Pasak jo, nėra taip, kad bendradarbiavimo sutarties nepasirašę socialdemokratai, kaip kad kartoja dabartinis opozicijos lyderis Saulius Skvernelis, būtinai rizikuotų likti konservatorių šešėlyje.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Benas Brunalas, ELTA

May 21, 2021, 2:10 PM, atnaujinta May 21, 2021, 2:18 PM

G. Landsbergio teigimu, reikėtų įvertinti ir grėsmes, kurios LSDP kyla, jei Seimo socialdemokratai nuspręstų jungtis prie šiuo metu S. Skvernelio lyderiaujamų opozicinių partijų.

„Jei Skvernelis juos prisitraukia – jie tada atsiduria šešėlinio valdovo šešėlyje“, – Eltai duotame interviu sakė G. Landsbergis.

Ministro teigimu, socialdemokratai turėtų dėti pastangas brėžti kuo aiškesnę nepriklausomą liniją.

„Esant tokiai didelei fragmentacijai kairėje pusėje: partijų, partijėlių, šešėlinių ir nešešėlinių lyderių, man regis, kad čia politinei jėgai reikėtų išlikti konstruktyviai, turinčiai aiškų savo vertybinį stuburą... Aš manau, kad būtent tai yra niša. Tokiu atveju jie (LSDP – ELTA) gali vienu klausimu palaikyti valdančiąją daugumą, kitu – palaikyti pono Skvernelio sprendimus. Bet jie turi rodyti, kad jie yra nepriklausomi savo kelyje“, – teigė politikas.

V. Blinkevičiūtė nesureagavo į G. Landsbergio sveikinimą

Visgi tokių minčių G. Landsbergis naujai ištrinktai socialdemokratų lyderei Vilijai Blinkevičiūtei neturėjo progos išdėstyti asmeniškai.

Priešingai nei S. Skvernelis, kuris sakėsi socialdemokratę ne tik pasveikinęs, bet ir pakvietęs derybų, G. Landsbergis teigia su V. Blinkevičiūte dar nekalbėjęs. Nors, tikina ministras, sveikinimo žinutę europarlamentarei jis išsiuntęs, atsakymo iš jos kol kas dar negavo.

„Aš parašiau žinutę ir dar laukiu atsakymo“, – Eltai atviravo G. Landsbergis.

Seimo valstiečių bei Darbo partijos frakcijos kovo mėnesį pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Frakcijos sutarė iškelti bendrą lyderį, kuris bus rotuojamas. Pirmuoju opozicijos lyderiu šioje koalicijoje tapo buvęs premjeras S. Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas