V. Blinkevičiūtė apie Galimybių pasą: demonstruoja A. Armonaitės nebrandą

Naujai išrinkta Lietuvos socialdemokratų pirmininkė (LSDP) Vilija Blinkevičiūtė mano, kad nuo pirmadienio įsigaliosiantį Galimybių pasą tiksliau būtų vadinti „Nelygių galimybių pasu“, nes, pasak politikės, šis pasas diskriminuos šalies gyventojus. Todėl socialdemokratų lyderė įsitikinusi, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, inicijuodama Galimybių pasą, nepakankamai įvertino situaciją ir taip pademonstravo savo „nebrandą“.

Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2021, 12:54 PM

„Aš įžvelgiu tam tikrą diskriminaciją. Ne visi žmonės yra pasiskiepiję, turime pirmu skiepu (paskiepytų – ELTA) tik apie 30 proc., su abiem – gal 16 proc. Matysime, kada ateis tas laikas, kada bus pasiskiepiję apie 70 proc.“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Kitas dalykas, ar tas Galimybių pasas apsaugos nuo koronaviruso – aš labai abejoju. Tikrai niekas negalėtų pasakyti“, – pridūrė ji.

LSDP pirmininkė taip pat atkreipė dėmesį, kad į Galimybių pasą įtraukti koronaviruso testai, už kuriuos mokės valstybė, nėra geriausias sprendimas. Ji akcentuoja, kad rizika užsikrėsti koronavirusu išauga ir dėl to, kad vaikams iki 16 metų, Vyriausybės sprendimu, nebus privaloma testuotis.

V. Blinkevičiūtė įsitikinusi, kad Galimybių pasas šalies gyventojus suskirstys į dvi grupes: turinčius ir neturinčius platesnių galimybių.

„Vėlgi čia turėčiau paminėti Laisvės partiją ir tą norą žmones kažkaip suskirstyti: vieni turi tas galimybes, kiti neturi tų galimybių. Aš, būdama socialdemokratė ir žmogus ilgą laiką dirbantis ir tose socialinėse sferose, kur yra žmonės iš tikrųjų su įvairiomis galimybėmis iki šiol, tai tikrai matau didelį žmonių nepasitenkinimą“, – atkreipė dėmesį V. Blinkevičiūtė.

„Aš laikau, kad tai yra tokia nebranda ir ministrės Aušrinės Armonaitės, kadangi reikėjo daugiau įsigilinti ir įvertinti situaciją Lietuvoje“, – pažymėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.