Karantine gyvensime ir vasarą: Vyriausybė svarstys jį pratęsti iki liepos

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar karantiną pratęsti dar mėnesiui iki birželio pabaigos, antradienį Seime pranešė premjerė Ingrida Šimonytė.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-25 10:49, atnaujinta 2021-05-25 11:06

„Rytoj Vyriausybė spręs karantino nutarimo pratęsimą. Kadangi jau tas nutarimas yra daugybę kartų keistas, tai bus išdėstyta jo nauja redakcija, kad visiems būtų lengviau orientuotis. Turbūt siūlysime (karantiną, – aut.past.) pratęsti iki birželio pabaigos“, – informavo ministrė pirmininkė.

Jos teigimu, nors pandemijos situacija visoje Lietuvoje gerėja, tai nėra pagrindas „pulti ir atsipalaiduoti“.

„Jūs turbūt matote, kad situacija, galiu galbūt su atsargiu optimizmu pasakyti – gerėja ir gerėja visose srityse. Ne tik susirgimų skaičiumi, bet ir ligoninių užimtumu, kitais parametrais. Kadangi testų apimtys išlieka aukštos, nevertinčiau, kad mes kažko nematome. Manyčiau, kad matome gana gerai ir yra tokia universali tendencija turbūt per visą Lietuvą. Tai yra gerai.

Kita vertus, tai nėra pagrindas pulti ir atsipalaiduoti. Todėl tie laisvinimai ir toliau vyks palaipsniui. Žinoma, labiausiai turbūt reikia ruoštis rudeniui ir skiepytis“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Vyriausybės vadovė atkreipė dėmesį, kad trečiadienį Ministrų kabinetas ruošiasi dar šiek tiek sušvelninti karantiną, tačiau, anot jos, tai nebus itin reikšmingi pakeitimai. 

Praėjusią parą šalyje nustatyti 537 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas. Šalyje atlikti 10 tūkst. 90 molekulinių (PGR) ir 9763 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso. 

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 420,9 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 3,8 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.