Po susitikimo su nusižudžiusios medikės kolegomis A. Dulkį pasiekusi žinia vėl privertė skubėti atgal į ligoninę

Dėl jaunos medikės savižudybės skandalų krečiamoje Respublikinėje Šiaulių ligoninėje (RŠL) pirmadienį apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys po vėliau vykusio susitikimo su miesto meru Artūru Visocku pranešė vėl skubėsiantis atgal į šią gydymo įstaigą, nes jį pasiekė žinia, kad keli jos darbuotojai dar norėtų pasikalbėti su ministru.

Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 3:59 PM, atnaujinta May 31, 2021, 4:35 PM

„Šiandien ryte aš pirmą pusdienį jau praleidau ligoninėje, o kol buvome pas merą, mane pasiekė žinia, kad atsirado dar žmonių, kurie norėtų pabendrauti. Tai po šito susitikimo aš toliau grįžtu į ligoninę ir dar bendrausiu tol su visais žmonėmis, kol bus norinčių pasikalbėti“, – po susitikimo su meru sakė A.Dulkys.

Sveikatos apsaugos ministro teigimu, pirmajame susitikime su ligoninės kolektyvu, vykusiame ryte, sunkiausia buvo „pralaužti ledus“, todėl jis tikisi, kad gydymo įstaigos darbuotojai jam sugrįžus po kelių valandų atgal bus įgavę daugiau pasitikėjimo ir išdrįs prabilti apie problemas.

„Sunkiausia yra pralaužti tuos ledus. Labai džiaugiuosi, kad dabar dar kartą sugrįšiu. Miesto meras netgi sako, kad aš apskritai dar turėčiau sugrįžti, nes toks vienas kartas žemaičiams neveikia. Arba, kaip sako meras, čia juk „viskas paprasta ir aišku kaip žnyplės“. Tavimi turi pasitikėti.

Manau, kad svarbiausias dalykas, kuriuo noriu pasidžiaugti, jog aš šiandien dar kartą sugrįšiu ten. Ir ne todėl, kad tai buvo mano programoje, o todėl, jog po tų pirmųjų pokalbių, matyt, žmonės ir tarpusavyje pasikalbėjo, ir gal atsirado grūdas to pasitikėjimo, norisi dar kažką pasakyti“, – vylėsi jis.

A.Visockas: pakviečiau ministrą sugrįžti dar po dviejų savaičių

Savo ruožtu pats Šiaulių miesto meras A.Visockas tvirtino pakvietęs A.Dulkį RŠL dar kartą apsilankyti ne tik vakare, bet ir po dviejų savaičių.

„Aš pakviečiau ministrą grįžti po dviejų savaičių, numanydamas, kad šios dienos popietinis susitikimas duos dar didesnę naudą. Jeigu tą dalyką jis įtvirtins sugrįžęs po kurio laiko, tai gali būti labai daug informacijos, kuri taptų aiškesnė ir būtų galima aiškiau paaiškinti žmonėms dėl vienokių ar kitokių sprendimų“, – aiškino meras.

A.Visockas jaunos medikės savižudybę įvardijo kaip be galo skaudų įvykį, bet dar kartą paragino nedaryti iš to skubotų išvadų.

„Nieko nėra lengviau, kaip nukirsti galvą. Nukirtai galvą, o kas toliau? Šioje vietoje reikia elgtis teisingai. Aš manau, kad ministras ir atvyko, kad galėtų pasielgti teisingai. Nes, kitu atveju, kam jam vykti? Jis galėtų Vilniuje sėdėdamas priimti sprendimą ir tas sprendimas būtų toks, koks būtų.

O jis atvyksta, ir, kaip suprantu, dar kartą atvyks, kad galėtų priimti teisingiausius sprendimus“, – kalbėjo miesto meras.

Ryte susitiko su ligoninės kolektyvu, nusižudžiusios medikės broliu

Dar pirmadienį ryte susitikęs su RŠL kolektyvu ministras teigė išgirdęs, kad problemos šioje gydymo įstaigoje yra ilgalaikės. Jis tikino pabendravęs su visais to panorusiais gydymo įstaigos darbuotojais.

„Ne vienas jų sakė: dabar nešiojuosi negerumą širdyje, nes mačiau, kas darosi su šviesios atminties gydytoja, bet aš nieko nepadariau. Mačiau tai kelis metus, bet nieko nepadariau“, – medikų žodžius žurnalistams vėliau perpasakojo ministras.

Plačiau apie rytinį susitikimą su ligoninės medikais skaitykite čia.

A.Dulkys pirmadienį taip pat akis į akį pasikalbėjo su iš gyvenimo pasitraukusios jaunos gydytojos broliu. Jis tvirtino išgirdęs, kad šeima ruošiasi bendradarbiauti su visomis institucijomis.

Penktadienį prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo Šiaulių medikės privedimo prie savižudybės ir dokumentų klastojimo. Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusi jauna medikė prieš kelias savaites nusižudė. Tragedija galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Praėjusią savaitę A.Dulkys nuo pareigų nušalino RŠL vadovą Remigijų Mažeiką, kol baigsis tyrimas dėl galbūt padaryto pažeidimo. Galimą R.Mažeikos darbo pareigų pažeidimą pavesta tirti specialiai tam sudarytai ministerijos komisijai, jai vadovauja ministerijos patarėja Eglė Butkevičienė. Komisija savo išvadą turi pateikti vėliausiai per mėnesį.

Padėtį ligoninėje aiškinasi ir A.Dulkio sudaryta Pokyčių inicijavimo grupė, ji iki rugpjūčio 1-osios turės parengti siūlymus, „kokiose srityse ir kokie veiksmai turi būti atlikti, siekiant užtikrinti saugią darbo aplinką bei darbuotojų psichologinę gerovę“.

Pokyčių inicijavimo grupė birželio 1–2 dienomis planuoja susitikti su Respublikinės Šiaulių ligoninės bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.