V. Čmilytė-Nielsen apie alkoholio draudimų atšaukimus: pasiūlymą pateiks per dvi savaites, punktų – daug

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos Seime turėtų būti pateiktos iki pavasario sesijos pabaigos.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 8:46 AM, atnaujinta Jun 2, 2021, 8:53 AM

„Pasiūlymai yra iš esmės parengti, taigi manau, kad iki pavasario sesijos pabaigos – tikėtina, kitą savaitę ar dar kitą savaitę – pasiūlymų paketas bus pateiktas“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, punktų yra nemažai, vienas jų – alkoholio reklamos draudimo peržiūrėjimas.

„Punktų yra nemažai. Visų pirma kalbama apie nepasiteisinusių reklamos draudimų pakeitimą, sušvelninimą, nes akivaizdu, kad reklamos draudimas tapo formalumu, kurį labai lengva apeiti ir jis nėra pasiteisinęs. Taip pat buvo diskusija ir apie amžiaus peržiūrėjimą, prekybos laiką, tačiau dar turime galutinai sutarti dėl spektro pakeitimų. Matyt, eisime pakankamai mažais žingsneliais, atsižvelgdami į visų koalicijos partnerių nuomonę“, – sakė Seimo pirmininkė.

Ji teigė pasisakanti už tai, kad svarstant šį paketą būtų einama didesniu pasitikėjimu visuomene link.

„Pasisakyčiau, kad bendrai svarstant alkoholio draudimų atšaukimų paketą eitume didesnio pasitikėjimo visuomene keliu ir atsižvelgtume į tai, kad ne visada oficiali pateikiama statistika labai tiksliai pavaizduoja, koks yra tikras alkoholio vartojimo mastas. Ar tendencija, kuri yra besikeičianti jau ne vienerius metus, kad alkoholio vartojimas mažėja, yra susijusi su pokyčiais mūsų visuomenėje, didesniu dėmesiu sveikai gyvensenai ir kitiems dalykams. Tą irgi turėtume įvertinti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad opozicijos lyderis Saulius Skvernelis anksčiau sakė, kad valdančiųjų ir opozicijos kompromisas, priimant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, būtų galimas tik tuomet, jei valdantieji parodytų dabartinio reguliavimo ydas ir trūkumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.