L. Volkovu apsimetę žinomi Rusijos veikėjai paskelbė pokalbį su Ž. Pavilioniu: ragino nekreipti dėmesio į G. Nausėdą

Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu apsimetę žinomi Rusijos pokštininkai antradienį paskelbė vaizdo pokalbį su Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Žygimantu Pavilioniu.

Ž.Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ž.Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 7:08 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 8:19 PM

Pokštininkai, žinomi pravardėmis „Vovan“ and Lexus, su Ž. Pavilioniu susisiekė šių metų pavasarį.

Apie šį pokalbį buvo žinoma dar balandžio pabaigoje paaiškėjus, kad Lietuvoje gyvenančio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno štabo vadovu L. Volkovu apsimetęs žmogus vykdė provokacijas prieš prieš Baltijos šalių, Ukrainos, Jungtinės Karalystės ir kitų valstybių politikus.

Antradienį paskelbtame iškarpytame vaizdo įraše Ž. Pavilionis kalbėjo apie tarptautinės bendruomenės pastangas siekti demokratijos Rusijoje, Baltarusijoje bei kitose Rytų Europos valstybėse, darbą su šių šalių opozicija ir pilietine visuomene, paramos šiems klausimams telkimą Jungtinėse Valstijose ir Europos Sąjungoje.

Parlamentaras pokalbyje tvirtino, kad po pernykščių JAV prezidento rinkimų „Vašingtonas dar negrįžo į save, jis tik dabar tampa Vašingtonu“. Jis taip pat pabrėžė tikintis JAV prezidento Joe Bideno  komandos galimybėmis griežtinti JAV politiką Rusijos atžvilgiu

„Dabartinė komanda, kuri atėjo, yra kitokia. Ji tokia reiganiška“, – sakė Ž. Pavilionis, turėdamas omenyje buvusį JAV prezidentą Ronaldą Reaganą.

Apsimetėliai taip pat paprašė Ž. Pavilionio pagalbos susisiekiant su JAV Valstybės departamento atstovais ir senatoriumi Bobu Menendezu, tačiau parlamentaras BNS paneigė perdavęs jiems bet kokius kontaktus.

Vaizdo įrašo pabaigoje Ž. Pavilionis paragina pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį.

„Tu nekreipk dėmesio. Mes dabar Vyriausybė. Ingrida (Šimonytė – BNS), mano premjerė, galvoja, kaip aš. Užsienio reikalų ministras galvoja kaip aš, mes pati didžiausia partija, pas mus parlamentinė respublika, o prezidentas – simbolinis. Ir viskas“, – kalbėjo Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis.

Politikas BNS tvirtino siejantis Rusijos apsimetėlius su šalies specialiosiomis tarnybomis ir teigė, kad šalies režimas siekia diskredituoti „lyderius laisvės ir demokratijos klausimais“.

„Mes tampame pavojingi Rusijos režimui, nes nemaža dalimi formuojame tą Vakarų politiką, – sakė Ž. Pavilionis. – Jų siekis yra diskredituoti tai darančius žmones“.

Su L. Volkovu apsimetusiais asmenimis kalbėję politikai įtaria, kad jie naudojo vadinamąją „deepfake“ technologija, leidžiančia vaizdo pokalbyje ar įraše imituoti kito asmens veidą. Patys apsimetėliai tai neigia.

„Vovan“ ir „Lexus“ taip pat neigia savo sąsajas su Rusijos specialiosiomis tarnybomis, tačiau jų provokuojami žinomi žmonės dažnai yra Kremliui oponuojantys aukšto lygio politikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.