I. Šimonytės interviu „Financial Times“: Lietuvai svarbiausia, kad nereikėtų spręsti, kieno argumentai geresni – ES ar JAV

Artėjant JAV prezidento Joe Bideno vizitui į Europą, kur jis dalyvaus Didžiojo septyneto (G7), NATO ir ES–JAV viršūnių susitikimuose, Lietuvos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė paragino Briuselį ir Vašingtoną kartu spręsti kylančius transatlantinių santykių klausimus.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 11:00 AM, atnaujinta Jun 10, 2021, 11:01 AM

Kaip rašo britų laikraštis „Financial Times“, I. Šimonytė mano, kad ES ir JAV politika Rusijos ir Kinijos atžvilgiu bus darnesnė nei Donaldo Trumpo kadencijos metais. Tai, pasak jos, labai svarbu ir Lietuvai.

„Mano šaliai svarbiausia, kad būtų labai nedaug arba visai nebūtų situacijų, kuomet mes turėtume spręsti, kieno argumentai geresni – Europos Sąjungos ar Jungtinių Valstijų“, – „Financial Times“ sakė I. Šimonytė.

„Financial Times“ Lietuvą taip pat išskyrė kaip pirmąją šalį, kuri viešai pasitraukė iš Rytų ir Vidurio Europos šalių derybų su Kinija formato „17+1“.

I. Šimonytė, komentuodama sprendimą dėl šio formato, teigė, kad Lietuva nemato didelės šio formato naudos. Pasak jos, ši šalių grupė, palyginti su visa ES, neturi tokios didelės įtakos derybose su Kinija.

„Geriau būtų išreikšti savo nerimą per Briuselį“, – sakė I. Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.