Valstiečiai rengia interpeliaciją aplinkos ministrui S. Gentvilui Pasisakė pats S. Gentvilas

Opoziciniai valstiečiai rengia interpeliaciją aplinkos ministrui liberalui Simonui Gentvilui.

Opoziciniai valstiečiai rengia interpeliaciją aplinkos ministrui liberalui Simonui Gentvilui.<br>Lrytas.lt koliažas
Opoziciniai valstiečiai rengia interpeliaciją aplinkos ministrui liberalui Simonui Gentvilui.<br>Lrytas.lt koliažas
Simonas Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simonas Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simonas Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Simonas Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Simonas Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 10:55 AM, atnaujinta Jun 17, 2021, 11:56 AM

Ministras kaltinamas viešųjų ir privačių interesų painiojimu.

„Parašų dar nerenkame, bet tekstas buvo aptartas su opozicinėmis frakcijomis ir jis bus pateiktas visoms suderinti“, – ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Ligita Girskienė.

„Apsispręsime jei ne šią, tai kitą savaitę, ir dar pavasario sesijoje, galbūt net prašysime pratęsti šitą sesiją, teiksime šitą interpeliaciją“, – teigė ji.

Pasak Seimo narės, interpeliacijos tekstas ir klausimai aplinkos ministrui praktiškai parengti.

„Tekstas parengtas, reikia minimalių korektūrų, frakcijos sės, išsakys. Manau, kad šią savaitę turėsime galimybę dar pakalbėti ta tema“, – teigė.

L. Girskienės teigimu, daugiausia klausimų kelia S. Gentvilo privatūs interesai.

„Tikrai ne vienas faktas surinktas, ir pagal turimą informaciją atrodo, kad Simonas Gentvilas negali tinkamai vykdyti ministro pareigų vien dėl to, kad jis yra saistomas įvairių interesų, painiojami viešieji ir privatūs interesai“, – teigė parlamentarė.

S. Gentvilas teigė matantis ne interpeliaciją, o bandymą „raustis“ po asmeninį gyvenimą.

„Aš jau trečią kartą girdžiu, kad man kelia interpeliaciją. Nei teksto, nei parašų nematau. Kaip suprantu, jokių dalykinių pastabų, o tik rausiamasi po mano asmeninį gyvenimą. Mano draugai jau pradėjo man perskambinėti ir klausti – kodėl jiems skambinėja Seimo narė? Visuomeninės organizacijos man persiuntė raštus, kai dėl manęs renkama informacija, Vyriausiojoje rinkimų komisijoje trys skundai, teismuose apskundimai“, – BNS ketvirtadienį sakė ministras.

„Aš tai lyginu truputį su asmens persekiojimu (...) Vieno žmogaus iniciatyva nukreipta mane sukompromituoti“, – pridūrė jis.

Dar šių metų vasarį šešėlinė valstiečių Vyriausybė siūlė savo partijos frakcijai Seime inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui. Tuomet Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas, šešėlinis premjeras Ramūnas Karbauskis teigė, kad neįsivaizduojama, jog ministerijai gali vadovauti žmogus, darantis spaudimą pavaldžioms įstaigoms.

Tuo metu aplinkos ministras konfliktavo su Aplinkos apsaugos departamento vadove Olga Vėbriene. Vėliau ji atleista dėl neteisingų duomenų pateikimo, kai dalyvavo konkurse eiti departamento direktorės pareigas.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrui gali pateikti ne mažiau kaip penktadalis arba ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Tačiau norint atstatydinti ministrą, būtina surinkti ne mažiau kaip 71 balso.

Seimo opozicijos lyderis Saulius Skvernelis BNS teigė, kad interpeliacijos klausimas visos opozicijos formate dar nesvarstytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.