I. Šimonytė: jei kai kurie apribojimai bus galimi tik karantino režime, tada jis turės likti

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad birželis turėtų būti paskutinis karantino mėnuo, tačiau neatmeta galimybės, jog pablogėjus epidemiologinei situacijai tik ekstremaliosios padėties gali neužtekti.

Ingrida Šimonytė<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-06-21 15:26, atnaujinta 2021-06-21 15:49

Naujoji atmaina gali koreguoti planus

„Net jeigu šitas mėnuo bus paskutinis karantino mėnuo, tai vis tiek nereiškia, kad jokių apribojimų nebeliks. Epidemiologai turi pasakyti, kokių aprobijimų vis dar reikia. Puikiai žinote, kad jau yra nustatyti keli atvejai delta mutacijos, kas kelia labai didelių problemų tose šalyse, kuriose yra paskiepyta daugiau žmonių nei Lietuvoje, ir kur erdvės jam pilsti mažiau.

Akivaizdu, kad rizikų yra, ir kažkaip didinti jų Vyriausybei nesinorės. Čia bus epidemiologų užduotis pasiūlyti tuos apribojimus, kurių reikia“, – pirmadienį sakė I.Šimonytė.

Pasak jos, jeigu tie apribojimai gali būti nustatyti vadovaujantis Civilinės saugos įstatymu kaip ekstremaliosios situacijos apribojimai, tuomet karantino, kaip žodžio, kuriam laikui bus galima atsisakyti.

„O jeigu tam tikri svarbūs apribojimai vis dėlto yra galimi esant tik karantino režimui, tada tie apribojimai ir turės išlikti tik karantino režime. Čia yra teisinis klausimas“, – tvirtino premjerė.

Skiepijimo tempai nedžiugina

Kalbėdama apie skiepijimo procesą, premjerė prašė žmonių neatidėti savo skiepo dėl gerėjančios epidemiologinės situacijos.

„Įtariu, kad dalis žmonių taip perskaitė žinias apie gerėjančią epidemiologinę būklę, ir galbūt nusprendė atidėti skiepijimą rudeniui, kai medikai kalba apie sezoniškumą – tai būtų labai blogai. Kuo daugiau ir kuo greičiau bus paskiepyti žmonės, tuo mažesnis šansas bus plisti mutacijai.

Visiems tiesiog siūlyčiau užmesti akį į tai, kas vyksta Jungtinėje Karalystėje – daug kas ten turi giminių ar draugų, ir matome, kad tarp žmonių, kurie nėra pasiskepiję, šita delta mutacija plinta gana sparčiai.

Būtų labai gaila, jei visas pastarojo laikmečio laimėjimas būtų nubrauktas todėl, kad vėl reikėtų grįžti prie tų pačių diskusijų, kurios buvo nuo pat Vyriausybės darbo pradžios“, – aiškino premjerė.

Pasak I.Šimonytės, su Sveikatos apsaugos ministerija ir toliau bus sprendžiama, kaip vakcinaciją „priartinti prie kiekvieno žmogaus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.