Seimo nariai pasidalijo vasaros atostogų planais: dalį sutiksime Palangoje, kitus – užsienio kurortuose Atskleidė pomėgius ir kur ketina dalyvauti

Trečiadienį, pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos – į posėdžius Seimo nariai rinksis tik prasidėjus rudens sesijai rugsėjo 10 dieną. Vis dėlto, dauguma portalo lrytas.lt kalbintų politikų teigė, kad neturės galimybių pasimėgauti ilgomis atostogomis, tik dalis planuoja keliones į užsienį.

Pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos.<br>Lrytas.lt koliažas
Pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos.<br>Lrytas.lt koliažas
Trečiadienį, pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Trečiadienį, pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Trečiadienį, pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Trečiadienį, pasibaigus Seimo pavasario sesijai, neoficialiai prasideda parlamentarų atostogos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Sysas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Algirdas Sysas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 6:05 AM, atnaujinta Jul 4, 2021, 4:04 PM

Seimo nariai akcentuoja vis dar nerimą keliančią koronaviruso situaciją, tad poilsiui renkasi Lietuvos pajūrį, ežerus ir sodus, taip pat – aktyvų laisvalaikį.

Neapibrėžtumas dėl pandemijos

Opozicijos lyderis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys Saulius Skvernelis antradienį žurnalistams Seime teigė atostogausiantis ir Lietuvoje, ir užsienyje. Tuo metu paklaustas, ar nebijo vykti į užsienį dėl koronaviruso pandemijos, S.Skvernelis atsakė neigiamai.

„Nebijau. Esu pasiskiepijęs, turiu ir vadinamąjį pasą – ir lietuvišką, ir europinį. Reikia naudotis proga, nes rudenį, matyt, vėl bus kitaip“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Atostogas užsienyje rinksis ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Tradiciškai, kaip ir kiekvieną vasarą, Seimo Pirmininkė planuoja savaitę praleisti Danijoje, vyro gimtinėje. Daugiau jokių išvykų neplanuoja, atostoginio periodo nebus, visa vasara – darbinė. Bet ir viešėdama Danijoje dirbs nuotoliniu būdu“, – portalui.lt lrytas.lt teigė jos atstovė spaudai Ilona Petrovė.

Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius pasakojo, kad liepą kelias savaites planuoja atostogauti Lietuvoje, taip pat planuoja kelionę į užsienį rugpjūtį. „Tačiau tai, aišku, priklausys nuo to, kokia bus pandeminė situacija ir ar nebus apriboti skrydžiai“, – lrytas.lt sakė jis.

Tuo metu Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas lrytas.lt teigė bandysiantis improvizuoti. „Tokioje neraminančioje situacijoje negali per daug planuoti“, – įsitikinęs A.Sysas.

Vis dėlto, aktyviai sportuojantis parlamentaras neatmetė, jog, atsiradus galimybei, norėtų išvykti ten, kur organizuojamos dviratininkų orientacinės varžybos.

„Čekijoje, Lenkijoje yra varžybos, kur pasistengsiu nuvažiuoti ir sudalyvauti“, – sakė A.Sysas.

Poilsio Lietuvoje privalumai

Ilgesnių atostogų nei Lietuvoje, nei užsienyje neplanuoja Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas – anot jo, savaitgalio išvykų po Lietuvą nusimato daug, tačiau dėl susitikimų, partinių darbų ilgesniam laikui išvažiuoti nepavyks.

„Mano gyvenimas – pajūryje. Atrodo, kad užprogramuotas gulėjimas paplūdimyje, bet taip nėra – šiemet du kartus buvau prie jūros, vieną kartą maudžiausi. Mėgstu aktyvų poilsį, pasidarbuoti sodyboje“, – vasaros planus įvardijo E.Gentvilas.

Sodo malonumais šią vasarą džiaugtis planuoja ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Agnė Širinskienė.

„Nieko ypatingo nesuplanavau – manau, kad Lietuvoje atostogausiu, rožes ravėsiu ir prižiūrėsiu“, – lrytas.lt teigė parlamentarė.

A.Širinskienė svarstė, kad į užsienį išvykti pavyktų nebent savaitgaliui. „Tačiau tikrai jokių ilgų kelionių nebus – ir dėl pandemijos sąlygų, tuo labiau norisi savo sodais pasidžiaugti“, – kalbėjo Seimo narė.

Valstiečių frakcijos narė teigė neplanuojanti aplankyti ir Lietuvos pajūrio: „Aš labai džiaugiuosi Ignalinos ežerais, kadangi prie jų užaugau – neįsivaizduoju savęs be jų“.

Laukia Palanga

Lietuvos regionų frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis teigė, kad jau nuo ketvirtadienio savaitę praleis Palangoje, tuo metu į užsienio valstybes šią vasarą nevyks.

„Bet kokiu atveju daugiau ar mažiau geras oras, visiškai užtenka poilsio ir čia“, – įsitikinęs parlamentaras.

R.Žemaitaitis teigė, jog Palangą renkasi dėl sentimentalių priežasčių, mat čia praleista vaikystė, taip pat susirenka giminės ir artimieji. Visgi, parlamentaras pripažįsta mėgstantis atostogauti ir Latvijoje.

„Latvijoje mažiau žmonių. Gal ir juokingai skamba, bet kainos, ko gero, yra beveik pusantro karto mažesnės negu Palangoje, jei vertintume maistą, automobilių stovėjimo aikšteles.

Be to, Latvijoje yra mažiau žmonių – piko metu liepą į Palangą suvažiuoja visi žmonės, tad mes važiuojame į Latviją“, – pasakojo R.Žemaitaitis.

Tai pačiai frakcijai priklausantis Seimo narys Petras Gražulis teigė atostogų dar nesuplanavęs.

„Tik baigėsi karantinas, baisu važiuoti, nes gali ir neišvažiuoti. Nežinau, taip rimtai dar nesiruošiau. Tai ką, reikės į Palangą važiuoti, Monikutę lankyti, mažiukę“, – lrytas.lt sakė P.Gražulis.

Parlamentaras teigė, jog norėtų išvykti ir į užsienį, tačiau svarsto, kad nepasiskiepijusiam – sudėtingiau.

„Tų visų taisyklių nežinau – kiekvienoje šalyje vis kitaip, savo taisykles prisiima, reikia įsigilinti. Gal su skiepais ar testu ir gali važiuoti. Aš nesiskiepijau, nes yra visokių versijų“, – kalbėjo P.Gražulis.

Tiesa, Seimo narys teigė norintis išvykti ten, kur būtų vėsiau negu Lietuvoje. „Tačiau vasarą rasti, kur vėsiau – sudėtinga. Nes Lietuvoje jau darosi per karšta – ir politiškai, ir temperatūros prasme“, – sakė jis.

Ministrų atostogos

Lietuvoje atostogas planuoja praleisti ir dauguma ministrų. Premjerės Ingridos Šimonytės patarėja Rasa Jakilaitienė teigė, jog premjerė planuoja atostogauti vieną-dvi savaites liepos pabaigoje. „Atostogas leis Lietuvoje, kad esant reikalui bet kada galėtų grįžti į Vilnių“, – lrytas.lt komentavo R.Jakilaitienė.

Rugpjūčio mėnesį atostogaus aplinkos ministras Simonas Gentvilas, finansų ministrė Gintarė Skaistė, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

Tuo metu jeigu epidemiologinė situacija nepablogės, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas planuoja kalnų trekingo kelionę Prancūzijos Alpėse, Vanoise slėnyje. Užsienyje ir Lietuvoje atostogas planuoja ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Sprendimo dėl atostogų vietos dar nepriėmė pirmoje rugpjūčio pusėje atostogausiantis kultūros ministras Simonas Kairys bei liepos ir rugpjūčio mėnesiais atostogas planuojanti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Atostogų kol kas nesuplanavo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.