G. Landsbergis: skleisti žinią apie Baltarusijos vykdomą nelegalios migracijos politiką padės L. Linkevičius

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad Lietuvai siekiant stabdyti pro Baltarusijos pasienį į Lietuvą atvykstančius nelegalių migrantų srautus ir užkardyti Aliaksandro Lukašenkos režimo galimybes apgauti trečiųjų šalių gyventojus, pradėta informacinė kampanija, kuria siekiama informuoti tų valstybių piliečius, jog į Lietuvą nėra paprasta patekti. Pasak G. Landsbergio, Vyriausybės atstovu šalyse, kuriose pabėgėlių srautas yra didžiausias, paskirtas buvęs URM vadovas Linas Linkevičius.

G. Landsbergis: skleisti žinią apie Baltarusijos vykdomą nelegalios migracijos politiką padės L. Linkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Landsbergis: skleisti žinią apie Baltarusijos vykdomą nelegalios migracijos politiką padės L. Linkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 5:52 PM

„Žmonės, kurie patenka į Baltarusiją, kurie per Baltarusiją patenka į Lietuvą, jiems yra meluojama, duodami netikri, neteisingi pažadai. Jie yra priverčiami apgaulingais pažadais parduoti savo turtą, atsisakyti savo gyvenimo ten, kur jie gyvena, nebūtinai nesaugaus ar blogo gyvenimo, tiesiog įviliojami į pinkles, pažadant, kad čia bus galima lengvai ir greitai pakliūti į ES“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Landsbergis.

Pasak ministro, siekiama pasitelkiant turimus resursus inicijuoti informacinę kampaniją, kuria būtų paskleista žinia apie Baltarusijos režimo vykdomą apgaulę.

„Mes turime imtis priemonių ir esame pradėję informacinę kampaniją tose valstybėse, kuriose srautai yra didžiausi, paskleisti tikrą žinią, kad čia nėra lengvo kelio atvykti. Tai yra daroma pasitelkiant mūsų turimus resursus“, – aiškino Lietuvos diplomatijos vadovas.

Taip pat jis informavo apie tai, kad siekiant šią žinią perduoti politiniu lygmeniu, Vyriausybei tose valstybėse atstovaus praėjusioje kadencijoje užsienio reikalų ministro pareigas ėjęs L. Linkevičius.

„Viena iš priemonių – sutarėme, kad gerbiamas Linas Linkevičius taps Vyriausybės atstovu sprendžiant šią krizę tose valstybėse, iš kurių migracijos srautas į Baltarusiją ir Lietuvą yra didžiausias. Mes norime ten perduoti žinią tiek ir politiniu lygmeniu, tiek diplomatiniu lygmeniu, kad čia važiuoti tikrai neverta ir kad žmonės neklausytų Lukašenkos netikrų pažadų“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Pastaruoju metu Lietuvos – Baltarusijos pasienį kerta Lietuvai dar nematyti nelegalių migrantų srautai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti daugiau nei 1300 neteisėtų migrantų.

Lietuva tvirtina, kad už migrantų krizę pasienyje yra atsakingas Aliaksandro Lukašenkos režimas. Tai, kad yra įtarimų, jog pastaruoju metu nelegali migracija į Lietuvą yra specialiai organizuojama Baltarusijos, teigė ir į Lietuvą atvykęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.