Už šaukimo atvykti į privalomąją karo tarnybą vengimą – 1 tūkst. eurų bauda

Tauragės apylinkės teismas už šaukimo atvykti į privalomąją karo tarnybą vengimą jaunuoliui skyrė 1 tūkst. eurų baudą.

 Šiemet jaunuolis vėl pateko į šaukiamų karo prievolininkų sąrašą, tačiau ir vėl Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyryje nurodytu laiku nepasirodė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Šiemet jaunuolis vėl pateko į šaukiamų karo prievolininkų sąrašą, tačiau ir vėl Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyryje nurodytu laiku nepasirodė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 2:01 PM

Bylos duomenimis, D. J., patekęs į 2020 metų karo prievolininkų sąrašą, turėdamas pareigą atvykti ir pateikti Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyriui reikalingus dokumentus ir duomenis dėl karo prievolės atlikimo, be pateisinamų priežasčių šios karo prievolininko pareigos neįvykdė.

Kaip skelbia teismas, iš pradžių už pareigų nevykdymą jis nubaustas administracine tvarka 45 eurų bauda.

Paskelbus naują laiką atvykti ir pristatyti reikalingus dokumentus jis taip pat neatvyko. Todėl jam antrą kartą surašytas administracinio nusižengimo nutarimas ir paskirta 100 eurų bauda.

Šiemet jaunuolis vėl pateko į šaukiamų karo prievolininkų sąrašą, tačiau ir vėl Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyryje nurodytu laiku nepasirodė.

Jaunuolis savo kaltę dėl šaukimo atvykti į privalomąją karo tarnybą vengimo pripažino visiškai.

Jis nurodė žinojęs, kad yra šaukiamas į privalomąją karo tarnybą, kadangi gavo registruotus laiškus su šaukimais atvykti. Aiškindamas nenuvykimo priežastis, vaikinas nurodė, kad taip jau atsitiko.

Jis nuoširdžiai gailėjosi, kad pasielgė neatsakingai ir nesigilino į pasekmes.

Teismo baudžiamuoju įsakymu jaunuoliui skirta 1,5 tūkst. eurų bauda, tačiau bylą išnagrinėjus supaprastinta tvarka ir kaltinamajam prisipažinus kaltę, bausmės dydis sumažintas trečdaliu – iki 1 tūkst. eurų.

Atsižvelgdamas į jaunuolio prašymą, teismas nustatė sumokėti per keturis mėnesius nuo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

Kaltinamasis, nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per 14 dienų nuo šio dokumento įteikimo dienos turi teisę paduoti teismui, surašiusiam tą teismo baudžiamąjį įsakymą, prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Jei kaltinamasis paduoda prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme, teismo baudžiamasis įsakymas neįgyja teisinės galios. Jei kaltinamasis šia teise nepasinaudoja, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir vykdomas šio kodekso nustatyta tvarka. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.