Ministrai vienas po kito keičia atostogų planus: vieni jas atšaukia, kiti spręs paskutinę minutę

Neslopstant nelegalių migrantų krizei, koronaviruso pandemijos sitaucijai šalyje vis prastėjant, ministrai vienas po kito atšaukia suplanuotas atostogas. Kol dalis ministrų teigia, kad dabar – ne metas atostogauti, kiti Vyriausybės nariai teigia sprendimą dėl atostogų priimsią paskutinę minutę, atsižvelgdami į situaciją šalyje.

Dalis ministrų jau nusprendė atšaukti ar trumpinti atostogas. <br>Lrytas.lt koliažas
Dalis ministrų jau nusprendė atšaukti ar trumpinti atostogas. <br>Lrytas.lt koliažas
Ingrida Šimonytė, Gintarė Skaistė, Jurgita Šiugždinienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gintarė Skaistė, Jurgita Šiugždinienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytės Ministrų kabinetas.<br>T.Bauro nuotr.
I.Šimonytės Ministrų kabinetas.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė, Marius Skuodis,Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Navickienė, Marius Skuodis,Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytės Ministrų kabinetas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytės Ministrų kabinetas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytės Ministrų kabinetas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytės Ministrų kabinetas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Arūnas Dulkys, Kęstutis Mažeika<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Arūnas Dulkys, Kęstutis Mažeika<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 16, 2021, 4:09 PM, atnaujinta Jul 16, 2021, 7:06 PM

Pailsės tinkamesniu laiku

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė nusprendė atšaukti rugpjūčio 2-13 dienomis suplanuotas atostogas, portalą lrytas.lt informavo ministrės patarėja Lina Laurinaitytė-Grigienė. Jos teigimu, kitų atostogų ministrė šiuo metu neplanuoja.

„Dabar ne metas atostogauti, turime darbo tiek šalies viduje, tiek tarptautinio bendradarbiavimo formatuose. Akivaizdu, kad norint kuo greičiau suvaldyti ir išspręsti šią migracijos krizę privalome susitelkti ir maksimaliai mobilizuotis.

Esu tikra, kad dabar, kai mūsų Migracijos departamento specialistai, Sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, policijos pareigūnai dirba viršvalandžius netausodami savo jėgų, aukodami laisvadienius ir asmenines šventes, kai į pagalbą atėjo taikos meto užduočių kariai ir šauliai, kiekvienas turime daryti geriausia, ką galime ir sugebame savo kompetencijų ribose.

Pasiilsėsime, kai tam bus tinkamesnis metas“ – ministrės poziciją perdavė L.Laurinaitytė-Grigienė.

Nuo kitos savaitės suplanuotas atostogas nutarė atšaukti ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Yra dvi priežastys – kadangi yra įvairių rūpesčių dėl pabėgėlių, Vyriausybė renkasi ir priima įvairius sprendimus, reikia, kad ministrė būtų darbo vietoje. Antra priežastis yra pasirengimas naujiems mokslo metams, reikia kuo greičiau priimti reikalingus sprendimus“, – lrytas.lt įvardijo ministrės patarėjas Dainoras Lukas.

D.Lukas pažymi, kad ministrė atostogaus vėliau, kada – priklausys nuo aplinkybių.

Liepos 19-rugpjūčio 6 dienomis atostogauti planavęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas „Žinių radijui“ irgi teigė atšaukęs atostogas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė taip pat atšaukė savo atostogas, kurios buvo suplanuotos liepos 16 – 31 dienomis, lrytas.lt informavo ministrės patarėja Edita Banienė.

Sprendimą priims paskutinę dieną

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dar nėra apsisprendęs, ar iš tiesų pasinaudos suplanuotomis atostogomis rugpjūčio pradžioje. Ministro patarėja Aistė Šuksta lrytas.lt teigė, kad ministro sprendimas priklausys nuo tos dienos pandeminės situacijos Lietuvoje.

„Ministras savo atostogas turėjo suplanuoti taip, kaip numato teisės aktai – turi susidaryti savo atostogų grafiką. Ar ministras atostogaus, ar ne, jis šiuo metu nėra apsisprendęs.

Viskas priklausys nuo tos dienos, prieš pat atostogas, situacijos Lietuvoje – ir sergamumo rodikliai, ligoninių užimtumas. Tai tikrai bus sprendimas prieš pat atostogų pirmąją dieną, ar atšaukti atostogas, ar galima pailsėti“, – sakė A.Šuksta.

Ministras A.Dulkys planavo atostogauti dvi savaites nuo rugpjūčio 9 dienos.

Teisingumo ir vidaus reikalų taryboje Slovėnijoje šiuo metu viešinti teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska dėl rugpjūčio pradžioje suplanuotų atostogų taip pat spręs pagal situaciją šalyje, sakė ministrės patarėja Rasa Laurinavičiūtė-Vaisbrodė.

Atostogos dabar – tikrai ne prioritetas“, – portalui lrytas.lt sakė R.Laurinavičiūtė-Vaisbrodė. Ministrė E.Dobrovolska atostogauti planuoja dvi savaites nuo rugpjūčio 9 dienos.

Suplanuotos atostogos

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šiuo metu atostogauja užsienyje – jos atostogos suplanuotos liepos 7–28 dienomis. Ministrės atstovė spaudai Skaistė Barauskienė lrytas.lt teigė, kad dėl likusių atostogų A.Armonaitė sprendimą priims grįžusi į Lietuvą.

„Ministrė šiuo metu yra išvykusi, tačiau artimiausiu metu grįš į Lietuvą ir tuomet spręs“, – informavo S.Barauskienė.

Finansų ministrės Gintarė Skaistės patarėja Hermantė Brandišauskaitė lrytas.lt teigė, jog ministrė galimoms atostogoms yra rezervavusi trijų savaičių laikotarpį, tačiau planuoja ilsėtis trumpiau – iki dviejų savaičių.

„3 savaičių laikotarpis buvo pasirinktas orientacijai. Atsižvelgiant į nuolat besikeičiančią situaciją, neatmestinas ir atostogų atšaukimas“, – nurodė H.Brandišauskaitė.

Kultūros ministras Simonas Kairys atostogas planuoja pirmoje rugpjūčio pusėje.

„Kultūros ministras S.Kairys neturi jokių planų atostogoms, susijusių su tolimesnėmis kelionėmis. Todėl bent kol kas stebi situaciją, nes bet kuriuo atveju niekur toli nuo Lietuvos per atostogas būti neplanuoja“, – informavo ministro patarėja Viktorija Vitkauskaitė.

Energetikos ministras Dainius Kreivys atostogaus rugpjūčio 2-20 dienomis. Atostogų planų nekeičia ir kultūros ministras Simonas Kairys, atostogausiantis rugpjūčio 2-13 dienomis. Aplinkos ministras Simonas Gentvilas atostogaus pirmąsias dvi rugpjūčio savaites.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis atostogauti planuoja liepos 23-rugpjūčio 6 dienomis. Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas suplanavo trijų savaičių atostogas nuo rugpjūčio 16 dienos.

Pailsėti jau spėjo susisiekimo ministras Marius Skuodis, atostogavęs nuo birželio 28 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.