Po epidemiologų perspėjimų dėl Jūros šventės, I. Šimonytė pasiuntė žinią renginio organizatoriams

Premjerė Ingrida Šimonytė ragina organizatorius ir Klaipėdos savivaldybę užtikrinti gyventojų saugumą savaitgalį vyksiančioje Jūros šventėje.

Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 1:03 PM

Premjerė pirmadienį spaudos konferencijoje sakė suprantanti, kad ši šventė klaipėdiečiams yra svarbi, tačiau kvietė organizatorius įvertinti ir masiniame renginyje kylančias rizikas plisti koronavirusui.

„Šventės organizatoriai taip pat turi suprasti, kad nepaisant to, jog renginiai vyksta lauke, vis dėlto yra didelis masiškumas,  daug žmonių kelia ir tam tikras papildomas rizikas, ypač Klaipėdos regione, kur, deja epidemiologinė situacija yra blogesnė negu daugelyje kitų savivaldybių“, – tvirtino I. Šimonytė.

Ji teigia apie tai šeštadienį šnekėjusi su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

„Aš manau, mes su meru sutarėme, kad organizatoriai imsis tų priemonių, kurių galima imtis tokiose aplinkybėse, šventėje, kuri yra iš esmės atvira visiems žmonėms, kurie nori dalyvauti, ir priminti žmonėms apie jų pačių atsakomybę saugotis, taip pat ten, kur yra įmanoma, įgyvendinti kažkokias papildomas kontrolės priemones“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Jūros šventė Klaipėdos vyks penktadienį-sekmadienį, epidemiologai nerimauja, kad masiniai žmonių susibūrimai, net ir siekiant užtikrinti saugumo rekomendacijas, gali padidinti koronaviruso plitimo riziką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.