A. Bilotaitė informavo apie planus dėl Dieveniškių: migrantų kol kas ten neveš Pasiuntė žinutę politikams

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį pranešė, kad nelegalių migrantų vežimo į Dieveniškes, dėl ko kilo vietinių gyventojų pasipiktinimas, kol kas nenumatoma. Tuo pačiu ministrė paprašė politikų nekurstyti situacijos dar labiau.

Prie Rūdninkų poligono antradienį toliau tęsiasi protestas prie<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prie Rūdninkų poligono antradienį toliau tęsiasi protestas prie<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prie Rūdninkų poligono antradienį toliau tęsiasi protestas prie<br>T.Bauro nuotr.
Prie Rūdninkų poligono antradienį toliau tęsiasi protestas prie<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 1:12 PM, atnaujinta Jul 28, 2021, 1:24 PM

Planų neatsisako

Paklausta, ar ministerija neketina atsitraukti nuo minties nelegalius migrantus apgyvendinti Dieveniškėse, kadangi planuota juos šioje teritorije apgyvendinti iki rugsėjo 1-os, ministrė teigė, kad šiuo metu sprendimų dėl žmonių vežimo nėra.

„Mes laikome šitą vietą kaip galimą. Šiuo metu tikrai kažkokios vežimo ar kitokios veiklos nebus. Bet mes ją laikome, nes turime turėti rezerve šią vietą ar kitas vietas, nes situacija gali keistis kiekvieną dieną.

Įsiklausėme į bendruomenės išsakytus lūkesčius, ne kartą vyko viceministrai, kalbėjosi su vietos valdžios atstovais, bendruomene, diskutavo. Buvo sutarta, kad bus tam tikros derybos, ateisime su savo siūlymais. Deja, pamatėme, kad tiesiog įsijungė galbūt kitos žmonių grupės ir tas dialogas neįvyko“, – sakė ministrė.

Tuo metu reaguodama į kai kurių Seimo narių dalyvavimą proteste Rūdninkų poligone, protestuotojus palaikančiame koncerte, A.Bilotaitė pabrėžė, kad kitaip komunikuojantys politikai nepadeda suvaldyti krizės, apsunkina pareigūnų darbą.

„Kiekvienas renkasi savo kelią. Šiandien labai daug kalbama apie tai, kad reikalingas kalbėjimasis su žmonėmis, aiškinimas, kas per situacija, kiek ji yra rimta.

Tai norėčiau labai aiškią žinią siųsti visiems politikams, nepriklausomai nuo politinių pažiūrų, nuo jų pareigų, tai daryti – nes nuo to, kaip mes kiekvienas komunikuojame, priklauso, kokia yra reali situacija.

Tie asmenys, kurie komunikuoja kažkaip kitaip, kursto tą situaciją, ją kaitina – akivaizdu, kad jie nepadeda valdyti situacijos, nepadeda sukontroliuoti krizės. Tiesiog apsunkina visą procesą, nes tai susiję su pareigūnų darbu“, – kalbėjo ministrė.

Ministrė kalbėjo, kad šiandien pareigūnai dirba didžiulį darbą tam, kad užtikrintų visuomenės saugumą.

„Sulaikomi žmonės yra saugomi, turime užtikrinti, kad jie negalėtų išeiti, sukelti kažkokių grėsmių. Tad kai veikiama priešingai, kai inicijuojamos tam tikros akcijos, užpuolami pareigūnai ir tie dalykai kurstomi – pareigūnų darbas yra apsunkinamas, jie tokiu atveju negali savo pareigų vykdyti tinkamai, nes jiems yra trukdoma“, – kalbėjo A.Bilotaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.