Iš partijos išmestas T. Tomilinas: R. Karbauskis kratosi varžovų – stipriausio jau atsikratė, dabar – manęs

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba penktadienį nusprendė iš partijos išmesti parlamentarą Tomą Tomiliną, pastaruoju metu įsivėlusį į konfliktą su valstiečių lyderiu Ramūnu Karbauskiu, pranešė naujienų agentūra BNS. Už jo išmetimą balsavo 52 tarybos nariai, prieš buvo šeši, trys susilaikė.

Tomas Tomilinas.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Tomilinas.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Tomilinas, Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Tomilinas, Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Tomilinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Tomilinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Tomilinas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Tomilinas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 2:14 PM, atnaujinta Jul 30, 2021, 2:18 PM

Pats Tomas Tomilinas naujienų portalui lrytas.lt teigė šį žingsnį vertinantis kaip susidorojimą.

„Esu pateikęs prašymą Etikos komisijai svarstyti šį konfliktą. Ramūnas Karbauskis išsigando jo, ir netgi pabijojo kreiptis į partijos Etikos komisiją, privertė partiją per vieną posėdį susidoroti su partijos kolega.

Tokie metodai, kai yra apeinamos elementariausios procedūros, mums yra žinomos. Bet ar jų tikrai reikia Lietuvoje? Manau, kad ne“, – kalbėjo T.Tomilinas.

Buvęs valstietis dėkojo visiems tarybos nariams, kurie balsavo prieš jo išmetimą.

„Manau, kad jeigu jis (R.Karbauskis – aut.past.) būtų leidęs normaliai atlikti visas procedūras, tai ta diskusija būtų daug labiau subalansuota. Dabar tiesiog susidorota.

Aš sveikinu jį laimėjus šią kovą – tikrai nenorėjau palikti partijos. Jis kratosi visų savo varžovų – atsikratė stipriausio, dabar su manimi susidorojo. Tokia partija, kokia yra dabar, ateities neturi“, – įsitikinęs T.Tomilinas.

Kalbėdamas apie stipriausią R.Karbauskio varžovą T.Tomilinas teigė omeny turėjęs Saulių Skvernelį. „(Partijos – aut.past.) įstatai buvo pakeisti – atimta net teorinė galimybė jam kandidatuoti į partijos pirmininkus“, – pastebėjo politikas.

„Paskelbiau, kad dalyvausiu partijos pirmininko rinkimuose – kitą dieną manimi atsikratė“, – pridūrė jis.

Tuo metu tolimesnių planų politikoje T.Tomilinas teigė dar negalintis įvardinti.

„Tikrai dar neturiu jokių planų. Tarsiuosi su Vilniaus skyriaus kolegomis, surasime sprendimus. Visą laiką dirbu komandoje, tariuosi su žmonėmis“, – sakė Seimo narys.

Už T.Tomilino išmetimą iš partijos balsavo 52 tarybos nariai. Tam, kad politikas būtų išmestas iš partijos, reikėjo dviejų trečdalių dalyvavusiųjų balsų.

R. Karbauskis ketvirtadienį tvirtino gavęs Vilniaus skyriaus atstovų raginimą šalinti T. Tomiliną iš partijos, tačiau teigė pats siūlantis suspenduoti jo narystę dvejiems metams. Kiek anksčiau tądien T.Tomilinas paskelbė ketinantis varžytis dėl partijos pirmininko posto.

Viešas konfliktas tarp R. Karbauskio ir T. Tomilino kilo, kai šis pavasarį balsavo už įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinta lyčiai neutrali partnerystė. Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes, o valstiečiai jam pasiūlė trauktis iš partinių postų.

T. Tomilinas prieš kelias savaites atsistatydino iš valstiečių pirmininko pavaduotojo pareigų. Jis tvirtina, kad LVŽS siekiama paversti partija, tarnaujančia vienam žmogui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.