Ministerija apsisprendė: pakeitė Galimybių paso galiojimo trukmę Ilgės iki dviejų mėnesių

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad galimybių paso galiojimo laikas ilgės iki dviejų mėnesių.

Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>Lrytas.lt koliažas
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>Lrytas.lt koliažas
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>123rf nuotr.
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>123rf nuotr.
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Galimybių paso galiojimo laikas bus ilgesnis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 2:36 PM, atnaujinta Aug 3, 2021, 9:32 AM

„Jis šiuo metu pratęstas mėnesiui, bet jis bus pratęstas dviem mėnesiams. Toks mūsų sprendimas, kad žmonėms nereikėtų jo išsiiminėti, netgi pati siūliau pasvarstyti, ar nereikėtų apskritai atsisakyti (galiojimo laiko – BNS), bet vis dėlto yra argumentų, kad žmonių statusas keičiasi, galbūt reikės vakcinuotis dar kartą“, – žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė ministrė.

Pasak jos, šis sprendimas įsigalios artimiausiu metu, kai pasiruoš Registrų centras.

Anot A. Armonaitės, kol kas nenuspręsta, ar galimybių pasas bus suteikiamas tik testus atliekantiems žmonėms.

„Arba galėtų testą darytis už savo pinigus, tačiau yra žmonių, kuriems dėl medicininių priežasčių nerekomenduojama skiepytis, tai tokiems žmonėms išliktų galimybė, bet tai dar nėra sprendimai, tai tik pasitarimų lygyje“, – sakė A. Armonaitė.

Anksčiau pirmadienį ministerija teigė, kad paso galiojimo laikas nuo savaitės ilginamas iki vieno mėnesio. Pasak ministerijos, tokį sprendimą lėmė didėjantis pasiskiepijusių žmonių skaičius.

Galimybių pasą gali gauti pasiskiepiję, koronavirusu persirgę bei turintys neigiamą testo rezultatą žmonės.

Ministrų kabinetas praėjusią savaitę sutarė, jog artėjant prie 300 COVID-19 pacientų ligoninėse ribos būtų įvedami kontaktinės veiklos ribojimai neturintiems galimybių paso, išskyrus kai kurias išimtis.

A. Armonaitė: Galimybių pasas greičiausiai bus reikalingas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigia, kad vėl atnaujinus Galimybių paso naudojimą, jo taikymas galimai būtų dar labiau išplėstas, apimtų didesnę grupę veiklų nei pavasarį.

„Galimybių pasas jau matome, kad bus reikalingas rudenį, kad neuždarytume ekonominių veiklų, kad žmonės toliau galėtų džiaugtis savo mėgstamais restoranais, kavinėmis, parduotuvėmis ir t.t. Tačiau Vyriausybė spręs ir panašu, kad tos veiklos bus atviros pasiskiepijusiems žmonėms, nes šiuo metu Lietuvoje vyksta nepasiskiepijusiųjų pandemija“, – praėjusią savaitę sakė A. Armonaitė.

„Kalbame apie tai, kad žmonių, kurie vakcinavosi, pasiskiepijo, išgyveno galbūt tam tikrus šalutinius poveikius, bet turi imunitetą, yra imunizuoti, kad mes jų ribojimais ir draudimais nebaustume, toks yra mūsų tikslas. Ir taip pat norime, kad tie žmonės, kuriems galbūt pritrūko laiko pasiskiepyti, kad tai padarytų jau dabar“, – akcentavo politikė.

Ministrės teigimu, Galimybių pasas galbūt bus taikomas daugiau veiklų nei buvo pavasarį.

„Galimybių pasas pats savaime nėra tikslas, tai yra įrankis, kad ekonomika toliau veiktų, kad nebūtų karantinų, kokius mes turėjome šią žiemą ir aną pavasarį“, – sakė ji.

A. Armonaitės teigimu, esminis rodiklis, pagal kurį bus sprendžiama dėl Galimybių paso naudojimo, yra užimtų lovų skaičius ligoninėse.

„Yra tokia situacija, kad mes turime delta atmainą, kuri 80 proc. Lietuvoje jau dominuoja, 95 proc. ligoninėse žmonių yra nepasiskiepiję ir užsikrėtę. Tai mes turime nepasiskiepijusių žmonių pandemiją. Mums reikia būtinai pasiskiepyti“, – pabrėžė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.