Šešėlinė Vyriausybė siūlo Lietuvai dėl Baltarusijos veiksmų kreiptis į Tarptautinį Teisingumo Teismą

Šiandien nuotoliniu būdu į pasitarimą susirinkęs LVŽS šešėlinių ministrų kabinetas vertino dėl nelegalios migracijos susidariusią padėtį valstybėje ir galimus jos sprendimo būdus.

Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2021, 3:24 PM

Vienas iš aptartų sprendimų, kurį ministrų kabinetui pasiūlė šešėlinis premjeras Ramūnas Karbauskis – galimas Lietuvos kreipimasis į Jungtinėms Tautoms priklausantį Tarptautinį Teisingumo Teismą, skundžiant Baltarusijos organizuotą hibridinę ataką prieš Lietuvą bei reikalaujant žalos atlyginimo.

„Yra akivaizdu, kad Baltarusijos elgesiu ne tik kryptingai vykdoma hibridinė ataka, pažeidžiama tarptautinė teisė, o taip pat daroma finansinė žala Lietuvai – mes kasdien mokame už Baltarusijos valdžios prie Lietuvos sienų atgabentų migrantų išlaikymą, saugojimą, esame priversti naudoti papildomas priemones sienos apsaugai. Būtų  nuoseklu  reikalauti ir tarptautinio teisingumo bei Baltarusijos veiksmų teisinio įvertinimo tarptautinėje bendruomenėje. Tai pareiga prieš mūsų piliečius, kurie tampa Baltarusijos kenkėjiškų veiksmų įkaitais.“  – sako šešėlinis ministras pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.