Pasieniečių mokyklą pasiekė pirmoji šalies verslo parama migrantams – 11 000 antklodžių

Ketvirtadienį į Pasieniečių mokyklą buvo atvežta daugiau nei 11 000 antklodžių – tai Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų parama, jos vertė – daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Pasieniečių mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasieniečių mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 10:33 AM

„Dėkojame verslui už pilietinę poziciją ir pagalbą valdant neteisėtos migracijos krizę. Ši parama pravers migrantams, kurie yra apgyvendinti stovyklavietėse, kartu tai sutaupytos lėšos, kurias galima skirti fizinio barjero įrengimui Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Tai – pirmoji Lietuvos verslininkų parama.

„Šiandien krauname pirmąjį paramos sunkvežimį, kuris išvyks į pasienį. Tikimės, kad ir kitas krovinys pajudės greitu metu, o kiti verslai taip pat prisidės prie paramos“, – sakė Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovas Alfredas Jonuška.

Lietuva iki šiol gaudavo humanitarinę paramą iš Europos Sąjungos šalių narių, iki šiol siuntos atvyko iš 11 šalių. Dažniausiai siunčiamos palapinės, lovos, čiužiniai, generatoriai ir kiti būtiniausi daiktai, skirti migrantams apgyvendinti.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 4 110 migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.