A. Širinskienė sako, kad nauji ribojimai nesiskiepijantiems galėtų būti patikrinti teisme

Opozicinių valstiečių atstovė Agnė Širinskienė sako, kad Vyriausybės įvedami ribojimai nuo koronaviruso nesiskiepijantiems žmonėms galėtų būti patikrinti teisme.

Agnė Širinskienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 8:55 AM

„Manau, kad galbūt reikės galvoti ir patikrinti visus tuos draudimus viename ar kitame teisme“, – Žinių radijui penktadienį sakė parlamentarė.

„Žinote, Seimo nariai irgi turi tam tikras galias patikrinti, ar Konstituciniame Teisme, ar Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme, vykdomosios valdžios sprendimus. Aš manyčiau, kad iniciatyvos tikrai atsiras“, – tvirtino ji, paklausta, kas galėtų kreiptis į teismą.

Blogėjant epidemiologinei situacijai Vyriausybė planuoja, kad nuo COVID-19 neskiepytiems, nepersirgusiems ar neturintiesiems neigiamo testo užsivertų didieji prekybos centrai, grožio salonai, viešojo maitinimo įstaigos, pramogų vietos, renginiai. Jie nebūtų įleidžiami ir į viešąjį transportą.

Ribojimų nepartirtų turintieji vadinamuosius galimybių pasus. Jie išduodami abiem vakcinos dozėmis paskiepytiems asmenims, persirgusiems koronavirusu ar gavusiems neigiamą testo rezultatą.

A. Širinskienė abejoja, ar verslui pavyks užtikrinti tokios tvarkos įgyvendinimą.

„Vargiai bus įmanoma visus galimybių pasus sukontroliuoti. Sunkiai galime įsivaizduoti, kaip koks „Akropolis“ su visomis savo parduotuvėmis patikrins 40 tūkst. galimybių pasų“, – sakė politikė.

Ji perspėjo dėl „didžiulės pagundos“ klastoti skiepų įrašus ar žmonėms nešiotis ne savo galimybių pasus.

Pasak Seimo narės, užuot įvesdama tokias priemones Vyriausybė galėjo dėti daugiau pastangų įtikinti visuomenę skiepytis.

„Šiuo atveju aš matau tos prievartinės situacijos tik minusus, tikrai būtų kur kas išmintingiau pradėti naudoti kitų valstybių pavyzdžius ir užsiimti normalia komunikacija“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Vyriausybė taip pat svarsto nemokėti nuo koronaviruso nesiskiepijantiems žmonėms ligos išmokų, jeigu jie susirgtų šia liga.

Ji taip pat jau yra skelbusi apie planus numatyti privalomą vakcinaciją tam tikrų profesijų žmonėms, išskyrus atvejus, kai asmenys negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių, kartu leidžiant spręsti darbdaviams dėl darbuotojų nušalinimo nuo darbo, jei šie reikalavimai nevykdomi.

Sergamumas koronavirusu pastaruoju metu auga Lietuvoje išplitus COVID-19 delta atmainai.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 51,6 proc. žmonių. Skaičiuojant vien pilnamečius, paskiepyta 61,3 proc. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.