G. Nausėda pasveikino Pietų Korėją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Pietų Korėjos Respublikos Prezidentą Moon Jae-in nacionalinės šventės – Išsilaisvinimo dienos ir Korėjos Respublikos sukūrimo 73-ųjų metinių – proga.

Korėjos Respublikos prezidentas Moon Jae-in.<br>AP/Scanpix nuotr.
Korėjos Respublikos prezidentas Moon Jae-in.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2021, 8:32 AM

Siųsdamas sveikinimus Prezidentas visiems Korėjos Respublikos gyventojams palinkėjo sveikatos ir visokeriopos gerovės, o jų šaliai – ilgų taikos ir klestėjimo metų.

„Džiaugiuosi, kad per šiuos metus puoselėjome draugiškus dvišalius santykius ir sėkmingai bendradarbiavome sprendžiant aktualius tarptautinės darbotvarkės klausimus. Esame suinteresuoti plėsti abiejų šalių politinį, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą“, – akcentuodamas šiemet minimą Lietuvos Respublikos ir Korėjos Respublikos diplomatinių santykių užmezgimo 30-metį rašė Prezidentas.

Sveikinime Prezidentas pabrėžė, kad Korėjos Respublika yra labai svarbi Europos Sąjungos partnerė, atliekanti reikšmingą vaidmenį užtikrinant taiką ir stabilumą regione.

Taip pat jis teigė besitikintis, kad Lietuvos ambasados atidarymas Korėjos Respublikoje atvers mūsų žmonėms dar daugiau galimybių vystyti abipusiškai naudingas iniciatyvas ekonomikos, technologijų ir inovacijų srityse, taip pat paskatins verslo ir turizmo plėtrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.