Artėjant „Zapad“ pratyboms – V. Čmilytės-Nielsen nerimas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad antradienį užfiksuotas dvylikos Baltarusijos pasieniečių įžengimas į Lietuvos teritoriją yra rimta ir pavojinga provokacija. Parlamento vadovės teigimu, artėjant „Zapad“ pratyboms, Lietuva gali sulaukti ir daugiau panašių Baltarusijos režimo provokacijų.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 4:36 PM

„Šiandieną kaip tik ir pristačiau tą situaciją ir provokacijas, su kuriomis Lietuvos pareigūnai nuolat susiduria. Ir naujausią pavyzdį, vakar įvykusį, kai dvylika Baltarusijos pareigūnų kelioms minutėms buvo įėję į Lietuvos teritoriją. Tai yra labai rimta ir pavojinga provokacija“, – žurnalistams spaudos konferencijoje teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Kaip tik aptarėme, jog parlamentų pirmininkų lygmeniu norėtume kreiptis į Europos Sąjungos valstybių parlamentų pirmininkus, galbūt NATO šalių parlamentų pirmininkus, atkreipdami dėmesį į tokį neleistiną elgesį ir šiuos veiksmus“, – pridūrė ji.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad tokių Baltarusijos provokacijų, artėjant „Zapad“ pratyboms, gali būti fiksuojama ir daugiau.

„Reikėtų konstatuoti, jog, matyt, ruošiantis „Zapad“ pratyboms, tokių provokacijų galime sulaukti ir daugiau. Labai svarbu, kad reaguotume į jas ir ta reakcija būtų solidari“, – atkreipė dėmesį ji.

Todėl, V. Čmilytės-Nielsen teigimu, susitikimo metu buvo daug kalbėta apie tai, kokių veiksmų trijų Baltijos šalių pirmininkams būtina imtis, norint atkreipti kolegų kitose šalyse dėmesį į tuos veiksmus, kurie vyksta Lietuvos pasienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.