Į Lietuvą atgabenta 6 asmenų afganų šeima, į Kabulą pasiųsta Lietuvos karių komanda

Penktadienį krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pranešė, kad pradedama su Lietuvos kariuomene dirbusių afganistaniečių evakuacijos operacija. Jo teigimu, į Lietuvą jau atgabenta afganų šeima, o į Kabulą siunčiama Lietuvos karių komanda afganų evakuacijai.

KAM lėktuvas parskraidino Lietuvai padėjusią afganistaniečių šeimą.<br>KAM nuotr.
KAM lėktuvas parskraidino Lietuvai padėjusią afganistaniečių šeimą.<br>KAM nuotr.
Spartanas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Spartanas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 4:30 PM, atnaujinta Aug 20, 2021, 10:19 PM

„Kai rugpjūčio 15 d. krito Kabulas, po keturių dienų intensyvių pokalbių ir susitikimų su partneriais, aktyvaus URM, KAM, Kariuomenės, URM darbo, tik trečiasis ar ketvirtasis afganų vertėjų evakavimo operacijos planas, pritaikomas prie nuolat besikeičiančios situacijos pačiame Kabule bei oro uoste, šiandien įgavo konkrečias galimybes ir pradėtas vykdyti. Į Kabulą išsiunčiame mūsų karių komandą afganų evakuacijai. Žodžiu maža šviesa tunelio gale.

Didelis dėkingumas Vokietijos, Danijos, JAV, Lenkijos, Ukrainos ir kitų šalių ministrams bei pareigūnams už paramą bei pagalbą. Taip pat ir tiems mažai matomiems KAM ir Kariuomenės atstovams, kurie nežiūrėdami laiko ieškojo ir ieško kelių sėkmei ne tik Kabule.

Ir žinoma linkime sėkmės evakuacijos vykdymo komandai. Laikom kumščius, tikimės geriausio, bet situacija nėra paprasta. Tačiau, norėdami nepakenkti pačiai operacijai, viešai kol kas nieko daugiau nekomentuojame.

Prašyčiau susilaikyti nuo klausimų tol, kol nematysime vykdomos evakuacijos operacijos rezultatų. Turime 10 dienų. Šiandien, šiuo metu Lietuvoje nusileidžia „Spartanas“ su 6-ių asmenų afganų šeima. KAM pasirūpino ir jų apgyvendinimu“, – pranešė A.Anušauskas.

Kaip nurodoma KAM pranešime, atskraidinami žmonės – tai yra Europos Sąjungos atstovybės Kabule vairuotoju dirbęs afganistanietis ir jo šeimos nariai.

Afganistano kontrolę praėjusią savaitę, išvykstant paskutiniams JAV kariams, perėmė Talibanas, užėmęs sostinę Kabulą. Nuo to laiko išvykti iš Afganistano tapo sudėtinga.

Anksčiau skelbta, jog išgabenimo į Lietuvą laukia ir apie 100 Lietuvos kariams padėjusių vertėjų bei jų šeimų narių, bijančių, kad Talibanas gali mėginti su jais susidoroti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.