Daiva Ulbinaitė pradėjo darbą ministrės Agnės Bilotaitės komandoje

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės patarėjo komunikacijai pareigas pradeda eiti strateginės komunikacijos specialistė, buvusi Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja D. Ulbinaitė. Ji sako, kad ekstremalios situacijos operacijų vadovės, ministrės kvietimą padėti tvarkytis su neteisėtos migracijos krize ir kitais šalies nacionaliniam ir viešajam saugumui kylančiais iššūkiais priėmusi nedvejodama.

Daiva Ulbinaitė.<br>Gedimino Savickio/ELTA nuotr.
Daiva Ulbinaitė.<br>Gedimino Savickio/ELTA nuotr.
Daiva Ulbinaitė<br>VRM nuotr.
Daiva Ulbinaitė<br>VRM nuotr.
Daiva Ulbinaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daiva Ulbinaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daiva Ulbinaitė<br>VRM nuotr.
Daiva Ulbinaitė<br>VRM nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vidaus reikalų ministerija

2021-08-24 08:13, atnaujinta 2021-08-24 08:43

„Mūsų šalis susidūrė su neeiliniais išbandymais, todėl kiekvienas turime padaryti, ką galime, kad kuo greičiau ir sklandžiau juos įveiktume. Aš ateinu į pagalbą ieškant komunikacinių sprendimų, nes šiuo įtemptu kriziniu laikotarpiu operatyvus, suprantamas ir aiškus visuomenės informavimas taip pat tampa dideliu iššūkiu. Ypač kai reikia rasti atsaką dar ir informacinėms atakoms, dezinformacijai bei priešiškai propagandai“, – sako D. Ulbinaitė.

Pasak ministrės A. Bilotaitės, ekstremaliosios situacijos metu atsakingi profesionalai yra didelis pastiprinimas šaliai.

„Dorojantis su šalį užklupusiais išbandymais labai reikalinga įvairių sričių patyrusių profesionalų pagalba. D. Ulbinaitės komunikaciniai gebėjimai, analitinės įžvalgos, bendravimo su žiniasklaida patirtis, nacionalinių informacinių kampanijų ir tarptautinių renginių organizavimo patirtis, didelis kontaktų su įvairių sričių ekspertais ratas padės greičiau rasti efektyvius komunikacinius sprendimus“, – sako ekstremalios situacijos operacijų vadovė, vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

D. Ulbinaitė daugiau nei 14 metų dirba strateginės bei politinės komunikacijos srityje.

2006–2008 metais dirbo vidaus reikalų ministro patarėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene, daug prisidėjo prie informacinės kampanijos organizuojant Lietuvos kelią į Šengeno erdvę ir gerinant statutinių tarnybų įvaizdį.

2009–2019 metais dirbo Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės vyriausiąja patarėja, Spaudos tarnybos vadove. Daug prisidėjo rengiant, įgyvendinant ir viešinant valstybei ir visuomenei svarbius projektus, organizuojant nacionalines pilietiškumo akcijas ir tarptautinius renginius.

Už asmeninį indėlį prisidedant prie Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais buvo apdovanota atminimo ženklu. Tais pačiais metais už nuopelnus stiprinant tarptautinius ryšius apdovanota Estijos Respublikos valstybiniu apdovanojimu – Estijos Marijos Žemės Kryžiaus ordinu, 2018 metais – Švedijos Poliarinės žvaigždės ordinu, 2019 metais – Italijos Respublikos valstybiniu apdovanojimu.

Anksčiau D. Ulbinaitė 17 metų dirbo žurnaliste TV3 žinių tarnyboje, Lietuvos Respublikos televizijoje, regioninėje spaudoje. Pastaruoju metu ėjo komunikacijos agentūros „Headline“ strateginės komunikacijos direktoriaus pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?